TÜMTAL’ın 2022’de 77 Öğrencisi Avrupa’da Staj Yaptı

Temizel-Ünlü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Akreditasyonu 2019, 2020, 2021 projelerinin tamamlanmasının ardından proje katılımcıları için sertifika töreni düzenledi.

TÜMTAL’ın 2022’de 77 Öğrencisi Avrupa’da Staj Yaptı

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Mesleki Eğitim Şube Müdürü Şahin Yeter, Şube Müdürleri Mehmet Salih Koç, Mehmet Baysal ve Tayfur Topal'ın katılımı ile Temizel-Ünlü MTAL toplantı salonunda düzenlenen törende okul Müdürü Bülent Karademir Erasmus+ projeleri ile ilgili “Okulda bulunan proje ekibinin ve öğretmenlerin çabalarıyla başarılı bir proje yılı geçirdiklerini belirtti.”

Projelerden sorumlu müdür yardımcısı ve Proje İrtibat Kişisi İbrahim Duran Erasmus+ Projeleri ile ilgili proje ekibine katkı sağlayan öğretmenlere ve projeye katılımcı olan tüm öğrencilere teşekkür ettikten sonra; “Erasmus+ projeleri için 2018 yılında Türkiye Ulusal Ajansı tarafından “Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Belgesi” alan 4. kurum olmuştur. Ayrıca 2021-2027 yılları arasında da Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanmıştır. Pandemi yüzünden gerçekleştirilemeyen hareketliliklerle beraber 2022 yılında toplam 11 farklı hareketlilik organizasyonu ile 2019-2020-2021 yılı projeleri ile toplam 77 öğrencimiz Almanya, Avusturya, Hollanda ve Portekiz'de 3 hafta ile 3 aylık sürelerde staj yapmışlardır. Yurtdışında staj yapılan işletme sayımız 15 'e ulaşmıştır. İşletme sayımızı arttırmaya devam ediyor ağımızı genişletiyoruz. Okulumuzda dil seferberliği başlatılmıştır. Projelere katılmak isteyen öğrencilerimize 17 A1 Seviye İngilizce, 6 A2 seviye İngilizce kursu açılmıştır. İngilizce kurslarına kaydolan 482 öğrenciden toplam 228'i (157 A1 seviye, 71 A2 seviye) sertifika almaya hak kazanmıştır. Devam eden 3 farklı kursta 75 öğrenci İngilizce dil eğitimi almaya devam etmektedir. Toplam 3 öğretmenimiz Avrupa'da işbaşı gözlem ve 2 öğretmenimiz mesleki kurs faaliyeti gerçekleştirmiştir. Ayrıca 22 öğretmenimiz refakatçi olarak görev yapmıştır. Hollanda'dan 1 uzman okulumuza davet edilmiştir. Erasmus+ projeleri ile 2027 yılına kadar her yıl yurtdışına staja öğrenci götürmeye ve dil kursları açmaya devam edeceğiz. İngilizce konuşma yeteneğimizi arttırmaya çalışacağız. Umarım tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, Karamanımıza ve ülkemize faydası olacaktır. " dedi.

Fotoğraf çekimlerinin ardından Sertifika töreni son buldu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284