Türk Egitim-Sen’den Sube Müdürlügü Atamalari Degerlendirmesi

Türk Egitim-Sen Karaman Sube Baskani Mehmet Serin, Karaman Milli Egitim Müdürlügünde yapilan görevlendirme sube müdürleri atamalarini bir basin açiklamasi ile degerlendirdi.

Türk Egitim-Sen’den Sube Müdürlügü Atamalari Degerlendirmesi

Türk Egitim-Sen Karaman Sube baskani Mehmet Serin son yapilan sube müdürleri görevlendirilmelerinden sonra yaptigi açiklamada egitim sisteminin ülke genelinde oldugu gibi ilimizde de kangren haline gelen ve çözüm bekleyen sorunlari varken, 4+4+4 sisteminden sonra iyice islemez hale getirilen okullarin durumu ve bu okullardaki egitim çalisanlarinin sikintilari ve daha sayamayacagimiz ama herkesin malumu olan problemlerle ilgili çalisma yapmak yerine, il milli egitim müdürlügümüz söz konusu makam dagitma olunca hemen çözüm üretip acelece 9 sube müdürü görevlendirmesi yapmayi tercih etmistir.
Milli Egitim Bakanligi tarafindan yayinlanan 2012/44 sayili genelge ile Il ve Ilçe Milli Egitim Müdürlükleri bünyesindeki sube müdürlüklerine belirli sartlarla görevlendirme/atama yapilacagi bildirilmisti. Bu süreçte sendikamiz, sube müdürlügü görevlendirmelerinin iptali için dava açmis ve görevlendirmeler yerine bir an önce “sube müdürlügü sinavi” yapilmasini istemisti. Çünkü dogru olan, liyakati esas almadan yapilan torpilli görevlendirmeler degil, bir an önce sinav yapilarak bu kadrolara asaleten atama yapilmasidir. Birçok ilde herhangi bir duyuru yapilmadan, el altindan dilekçeler alinmak suretiyle çok sayida sube müdürlügü görevlendirmesi yapilmistir. Üstelik bu görevlendirmeler yapilirken, ayni zihniyetten olmalari haricinde herhangi bir kriter ve liyakat ilkesi göz önüne alinmamistir. Ne yazik ki ilimizde de bu görevlendirmelerde ayni yöntem izlenmis ve ideolojik davranilmistir. Farkliliklar zenginligimizse neden tek tip kisiler atanmistir. Su iyi bilinmelidir ki ideolojik yaklasimlar gelecegimizin teminati çocuklarimiz ve gençlerimizin egitiminde tamiri mümkün olmayan tahribatlar yapacaktir. Vebali agir olan bu uygulamadan tez zamanda dönülmelidir.
Bu konuda sorumluluk Milli Egitim Müdürlükleri ve Valiliklerdedir. Hukuka uygun davranmasi, hakkaniyetli olmasi, adil bir yönetim anlayisi sergilemesi gereken Milli Egitim Müdürleri ve Valiler, daha duyarli hareket etmelidir. Hukukun böylesine çignendigi, ayaklar altina alindigi baska bir ülke var midir? Sube müdürü olarak görevlendirilen kisiler hangi üstün meziyetlere sahiptir? Bu kisilerin performansi, bilgi birikimi, kabiliyeti, yeterliligi ve liyakati nasil ölçülmüstür? Karaman Egitim camiasi tarafindan mazileri yakindan taninan bu müdür yardimcilari camiayi birlestirmekten ziyade ayriligi daha da derinlestirecekleri endisesi tasimaktayiz. Tüm bu yasananlar, akillara ‘danisikli dövüs mü?’ sorusunu da getirmektedir. Bakanligin, göz boyama amaçli genelgeyi iptal edip, ardindan Milli Egitim Müdürlüklerine ve Valiliklere sube müdürlüklerine görevlendirmeler için yesil isik yakmis olma ihtimali son derece güçlüdür. Ancak herkes bilmelidir ki; hiç kimse hukukun üstünde degildir. Adaletin tesis edilmedigi, objektif kriterler yerine, yandasligin esas alindigi, bir güruha hizmet amacini tasiyan her uygulama yerle yeksan olmaya mahkûmdur. Milli Egitim Müdürlerinin ve Valilerin bu tavri hem çalisma barisini bozmus, hem de egitimcileri rahatsiz etmistir. Zira objektif kriterlerin esas alinmadigi görevlendirmeler etik ve ahlaki olmadigi kadar, insani de degil camianin tamamini da temsil etmemektedir. Egitim isleri, neslin gelecegini ilgilendirdigi için kesinlikle hafife alinmamali ve her alanda objektif kriterlerle liyakat esasli hareket edilmelidir. Bu görevlendirmelerin iptal edilmemesi ve yapilmaya devam edilmesi durumunda bu görevlendirmeyi yapan ilgililer hakkinda genel merkezimizce suç duyurusunda bulunulacak ve görevlendirmelerin iptali için davalar açilacaktir. Bu durumun da egitimde çok büyük bir kaosa yol açacagi asikârdir. Bakanlik egitimde deprem yasanmasini istemiyorsa, sube müdürlügü görevlendirmelerini en kisa zamanda iptal etmeli ve sube müdürlügü sinavini bir an önce yapmalidir” dedi.
Sube Baskani Mehmet Serin sözlerine. bu sube müdürlügü atamalari yapilan haksizliklardan sadece birisi, eger sistem böyle devam ederse yarin bir gün çocuklarimiza yapilacak bir meslek kalmayacagini herkesin egitim konusunda daha duyarli davranmasini gerektigini belirterek son verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284