Türkiye'de İlk Kez Düzenlenen Eğitim Programı Başladı

Öğretmen kariyer basamakları çerçevesinde Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başladı.

Türkiye'de İlk Kez Düzenlenen Eğitim Programı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu doğrultusunda hazırlanan Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliğine göre yapılan duyuru doğrultusunda resmi ve özel öğretim kurumları ile MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanların uzman ve başöğretmenlik eğitim programı başvuru sonuçları, 7 Temmuz tarihinde açıklanmıştı. Bu sonuçlara göre Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 531 bin 885'i uzman öğretmenlik, 70 bin 437'si de başöğretmenlik olmak üzere toplam 602 bin 322 kişi, eğitim programlarına katılmaya hak kazandı. Özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden 10 bin 171’inin uzman öğretmenlik; 308’inin başöğretmenlik için olmak üzere toplam 10 bin 479 öğretmenin başvurusu kabul edildi.

MEB dışı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bin 479 eğitimci uzman öğretmenlik; 165’i de başöğretmenlik olmak üzere toplam bin 644 öğretmenin başvurusu kabul edildi. Böylece uzman ve başöğretmenlik eğitim programı için başvuru yapan ve gerekli şartları taşıyan toplam 614 bin 445 öğretmen, eğitim programlarına katılmaya hak kazandı.

Eğitimler 5 Eylül Tarihinde Son

Uzman ve başöğretmenlik eğitim programına ilişkin yapılan açıklamaya göre, 18 Temmuz’da başlayan eğitim 5 Eylül tarihinde saat 23.59’da sona erecek. Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz’da başlayıp 19 Eylül tarihinde saat 23.59’da sona ermesi planlanıyor.

Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek. Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların eğitimlere, MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284