Ücretsiz Tablet Bilgisayarların Dağıtımı Nasıl Olacak!

Uzaktan eğitim sürecinde olan ve maddi imkansızlıklardan dolayı canlı derslerini takip edemeyen öğrenciler için 500 bin ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağı müjdesinin ardından herkes bu başvurunun nasıl ve nereye yapılacağını merak etti.

Ücretsiz Tablet Bilgisayarların Dağıtımı Nasıl Olacak!

500 bin ücretsiz tablet bilgisayar başvurusunun nasıl yapılacağı, hangi şartları taşıyan kimlere verileceği sorusu Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu açıklamayla netlik kazandı. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailenin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterlere göre tablet bilgisayarların dağıtımını yapacaklarını söyledi. 
Dağıtımına önümüzdeki hafta başlanacak olan tablet bilgisayarlar için Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul yönetimlerinden liste istendiği bilgi edinildi. Okul idarecileri tarafından sınıf öğretmenlerince belirlenen öğrenci bilgilerinin olduğu listelerin Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildiği öğrenildi.  Başvuruların bireysel değil okullardaki sınıf öğretmenlerinin hazırlamış olduğu listeye göre yapıldığı tablet bilgisayar için Karaman Milli Eğitim Müdürlüğüne 08 Ekim 2020 Perşembe günü itibariyle 8 binin üzerinde öğrencinin isminin olduğu listelerin okul yönetimlerince verildiği bilgi edinildi. Haber: Senem YAVUZASLAN

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2020, 17:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284