ÜDS Yarin Yapilacak

Üniversitelerarasi Kurul Yabanci Dil Sinavi (ÜDS) yarin, 22 il merkezinde yapilacak.

ÜDS Yarin Yapilacak
Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezi'nce (ÖSYM) düzenlenen ÜDS, saat 9.30'da 22 il merkeziyle Lefkosa ve Biskek'te gerçeklestirilecek. Sinavda adaylara 180 dakika süre verilecek.
Adaylar, sinava giris belgelerini, TC kimlik numarasi ve sifreleriyle ÖSYM'nin ''//ais.osym.gov.tr'' internet adresinden edinebilecek. Belgenin üzerinde adayin sinava girecegi merkez, bina, salon bilgileriyle adayin fotografi yer alacak.
Adaylarin, internetten edinecekleri bu belgelerin renkli ya da siyah-beyaz çiktilarini sinavda yanlarinda bulundurmalari gerekiyor. Belgenin arka yüzünde herhangi bir yazi, resim, isaret bulunan adayin sinavi geçersiz sayilacak. Sinava giris belgesi yaninda olmayan adaylar sinava alinmayacak.
Adaylarin, sinav günü en az 1 saat önce, sinava girecekleri binanin kapisinda hazir bulunmalari gerekiyor.
-Sinav için gerekli belgeler-
Adaylarin sinava girebilmesi için sinava giris belgesinden baska, nüfus cüzdani, pasaport, zorunlu askerlik görevini ifa eden er/erbaslarla askeri ögrenciler için askeri kimlik belgesi (muvazzaf askerler için geçerli degil), Türk vatandasligindan izinle ayrilanlar ve bunlarin kanuni mirasçilarina ait pembe/mavi kartlarini yanlarinda bulundurmalari gerekiyor. Sürücü belgesi, meslek kimlik kartlari gibi diger tüm belgeler sinava giris için geçerli belgeler sayilmayacak.
Üzerinde soguk damga, güncel bir fotograf veya TC kimlik numarasi bulunmayan nüfus cüzdanlariyla geçerlilik süresi bitmis pasaport da kabul edilmeyecek. Bu belgelerini eksiksiz olarak yaninda bulundurmayan aday, mazereti ne olursa olsun sinava alinmayacak, sinava alinsa bile sinavi geçersiz sayilacak.
Sinav binalarina gelirken adaylarin çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletisim saglayan bluetooth gibi cihazlari; kulaklik, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, bros, metal para gibi metal içerikli esyalari; her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çagri cihazi, telsiz, fotograf makinesi gibi araçlari, cep bilgisayari, saat, sözlük islevi olan elektronik aygit, hesap makinesi gibi her türlü bilgisayar özelligi bulunan cihazlari, silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtiras, müsvedde kagidi, defter, kitap, sözlük, pergel, açiölçer, cetvel gibi araçlari yanlarinda bulundurmamalari gerekiyor.
Adaylarin sinav süresince; konusmalari, salondaki görevlilere soru sormalari, birbirlerine kalem, silgi gibi seyler alip vermeleri, sinav düzenini bozacak davranislarda bulunmalari yasak olacak. Bu yasaklara uymadigi saptanan adaylarin sinavlari geçersiz sayilacak.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284