Ukrayna Ve Ürdün’den Gençlik İçin Gönüllü Olmaya Geldiler

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasmus kapsamında "Gençlik için Gönüllü Ol!" isimli Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi devam ediyor.

Ukrayna Ve Ürdün’den Gençlik İçin Gönüllü Olmaya Geldiler

Projenin ilk hareketliliği İspanya-Kanarya Adaları'nda Estefania ve Ukrayna'dan Kristina ile gerçekleşmişti. Projenin ikinci hareketliliği Ukrayna'dan Yana ve Ürdün'den Abdallah ile devam ediyor.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nden yapılan açıklamada, “Gönüllülerimiz 2 ay boyunca derneğimizde gerçekleşecek olan İngilizce Dil Eğitimlerine İngilizce öğretmenimiz eşliğinde katılarak öğrencilerin yabancı dilde pratik yapmalarını sağlayacaklardır. Yana Rusça, Abdallah ise Arapça dersleri verecek olup, gençlerin yeni dil öğrenmelerine katkı sağlayacaklardır. Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik Kulübü Topluluğu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan sosyal sorumluluk faaliyetlerine katılacaklardır. Üniversite, lise ve ilkogretim eğitimlerini görmeleri icin okul ziyaretlerinde bulunarak derslere katılacaklardır. Kendi kültürlerini tanıtmaları amacı ile kültür geceleri düzenleyeceklerdir. 2 ay boyunca daha birçok gençlik aktivitesinde bulunarak gençleri gönüllü olmaya teşvik edeceklerdir.  Avrupa Gönüllü Hizmeti, istediğiniz bir AB ülkesinde sosyal içerikli bir projede 2-12 aylık süreler dahilinde yer almanızı sağlayan bir faaliyettir. Temel düzeyde dil eğitimini de (% 5) içeren Avrupa Gönüllü Hizmeti 17-30 yaş arasındaki tüm gençlerimize açıktır. Avrupa Gönüllü Hizmetinin (AGH) amacı, Avrupa Birliği'nin içinde ve dışında çeşitli şekillerdeki gönüllü faaliyetlere gençlerin katılımını desteklemektir. Program kapsamında yeme, içme, konaklama, cep harçlığı, yol masrafları karşılanmaktadır” dendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284