Uluslararası Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Erasmus+ Kurum Koordinatörlüğü tarafından ‘Uluslararası Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.

Uluslararası Değişim Programları Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Çok sayıda öğrencinin katıldığı toplantıda ilk olarak söz alan Erasmus+ Kurum Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nezahat Ekici, öğrencileri bilgilendirmek ve daha çok öğrenciye ulaşmak adına böyle bir toplantı düzenlediklerini belirterek, “Herkes dünya ile entegrasyon sağlama çabasında fakat öncelikle psikolojik bariyerleri aşmak gerekiyor. Yabancı dil sorunu ve kültürel uyumsuzluk gibi bir takım bariyerlere takılıyoruz. Her birinizin Erasmus ve Mevlana ile hayatı değişebilir ve kendi serüveninizi oluşturursunuz. Kampüsün dışına çıkın, dünyanın çeşitli yerlerindeki hocalarla öğrencilerle tanışın. Kendiniz tecrübe ederek yaşayın, başka kültürlere dokunun ve görün istiyoruz. Bütün amacımız daha çok öğrenci göndermek. Şuan alım sürecindeyiz her biriniz başvurabilirsiniz.” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında Öğr. Gör. Uğur Aygün ve Harun Özmerdivanlı ise Erasmus+ Ka103 ve Ka107 öğrenim ve staj hareketliliği, Mevlana, başvuru için gerekli asgari şartlar, başvuru süreci, değerlendirme aşaması, seçildikten sonra yapılacak işlemler, öğrenim ve staj hibeleri gibi pek çok konu hakkında detaylı açıklamalarda bulundular.

Toplantı, öğrencilerin merak ettiği soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284