UNIKOP’un KMÜ Dönem Baskanligindaki Ilk Toplantisi Yapildi

Konya Ovasi Projesi (KOP) Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi ve sekiz üniversitenin olusturdugu KOP Bölgesi Üniversiteler Birliginin (UNIKOP) Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) dönem baskanligindaki ilk toplantisi yapildi.

UNIKOP’un KMÜ Dönem Baskanligindaki Ilk Toplantisi Yapildi

Rektörlük toplanti salonunda gerçeklestirilen UNIKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantisina KOP Bölgesi üniversitelerinin rektör yardimcilari, KOP Idaresi ve UNIKOP koordinatörleri ile temsilciler katildi.
Toplantinin açilis konusmasini yapan Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, UNIKOP Stratejik Planlama Kurulunun akademik islerle ilgili her konuda karar alma yetkisi bulundugunu hatirlatarak “Burada alinacak kararlarin üniversitelerimize, sehir ve bölgelerimize isik tutacagina inaniyoruz. Eger kararlarimiz baska kurumlara örnek olursa bundan elde edilecek kazanimlar bizim hanemize de damla düsürecektir.” dedi. Herkesin bir emanet ve sorumluluk tasidigina dikkat çeken Prof. Dr. Gökmen, “Yapmak isteyenler yol bulur, istemeyenler mazeret bulur” sözünü animsatarak “Biz yol bulma niyetindeyiz” seklinde konustu. Prof. Dr. Gökmen, toplantinin hayirlara vesile olmasini dileyerek sözlerine son verdi.
Açilis konusmasinin ardindan KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim’in baskanliginda UNIKOP Stratejik Planlama Kurul Toplantisina geçildi. Toplantida 2016 yilinda yapilacak olan 4. KOP Bölgesel Kalkinma Sempozyumu, KOP bilimsel dergi basim ve yayini, KOP üniversiteleri dekanlar ve müdürler ile bölüm ve anabilim dali baskanlari toplantisi, merkezi arastirma laboratuvarlarinin kullanimi, projeler ile ögrenci spor müsabakalari ele alindi. Toplanti yerleske gezisi ve toplu fotograf çekimiyle sona erdi.
Aksaray, Karaman, Konya ve Nigde’de bulunan bölge üniversitelerinin bir araya gelmesi ile 2012 yilinda kurulan UNIKOP’ta dönem baskanligi görevini 2013 yilinda Selçuk Üniversitesi, 2014 yilinda Nigde Üniversitesi, 2015 yilinda Aksaray Üniversitesi üstlenirken 2016 yilinda dönem baskanligi görevi Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesine geçti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284