Üniversite Tercihleri İçin Milli Eğitim Müdürlüğünden Danışmanlık Hizmeti

Yükseköğretime geçecek öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tercih danışmanlığı hizmetleri verilecek.

Üniversite Tercihleri İçin Milli Eğitim Müdürlüğünden Danışmanlık Hizmeti

Ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrencilere tercih danışmanlığı sürecinde ilgi, yetenek ve kişilik özellikleri doğrultusunda bir üst öğrenim kurumuna geçişlerinde rehberlik yapılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilçeler dahil 41 merkezde YKS Tercih Danışmanlığı Komisyonu kuruldu. 
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan ortaöğretimden yükseköğretime geçecek öğrenciler için doğru tercihte bulunmanın önemine değinerek bu doğrultuda tercih danışmanlığı komisyonlarının kurulduğunu ifade etti. İl Müdürü Çalışkan, “YKS Tercih Danışmanlığı Komisyonları, 06-14 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 12. sınıfı bitirmiş öğrencilerimize EBA üzerinden kendi okullarında, mezun öğrencilere ise Rehberlik Araştırma Merkezi bünyesinde kurulan (0338) 212 67 91 numaralı “YKS Tercih Danışma Hattı” üzerinden hizmet verilecek.” dedi. 
İl Müdürü Mehmet Çalışkan, komisyonda görevli öğretmenlerin salgın sebebiyle bu yıl telefon ve EBA üzerinden uzaktan bağlantı yoluyla öğrenci ve velilere okul kontenjanları, okulların ulaşım, barınma imkânları ve fiziki şartlarına ilişkin bilgiler aktaracağını söyledi. 
Öğrenciler için sağlık ve huzurla en güzel sonucun gerçekleşmesini dileyen İl Müdürü Çalışkan, “Geleceği şekillendirecek tercihlere yardımcı olacak ve Tercih Danışmanlığı Komisyonlarında görevli öğretmenlerimize ve yöneticilerimize başarılar diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284