Üniversitede Türk Siirinde Saglik Konusuldu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesinde (KMÜ) Saglik, Kültür ve Etik Ögrenci Toplulugu tarafindan `Türk Siirinde Saglik” konulu konferans düzenlendi. Konferansa Sair Muhammed Ali Esmeli konuk oldu.

  Üniversitede Türk Siirinde Saglik Konusuldu
Üniversitenin Karamanoglu Mehmetbey Konferans Salonunda 8 Mayis 2013 Çarsamba günü saat 14.00’te gerçeklestirilen konferansa KMÜ Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, KMÜ Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Yildirim, Saglik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Sahin, akademik ve idari personel ile çok sayida ögrenci katildi. 
Muhammed Ali Esmeli konusmasinda sihhatin öneminden bahsederek, Kanuni Sultan Süleyman, Yunus Emre, Mehmet Akif Ersoy’un sihhatle ilgili kalem aldigi siirlerden örnekleri sundu. Kanuni Sultan Süleyman’in “Halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sihhat gibi” sözüne vurgu yapan Esmeli, “Insan hayatinda her nefesin içinde nice uzun seneler vardir. Bosa harcanan bir nefeste kaç yillik ömür yatar.“ dedi.
Tipta telkinin önemli tedavi yöntemlerinden biri olarak görülmesi gerektigini belirten Esmeli, hastalarla konusmanin en az ilaçlar kadar kisiye fayda saglayacagini ifade etti. Muhammed Ali Esmeli konusmanin ve sözün insan üzerinde sifa etkisi yarattigina deginerek, “Söz insana canlilik kazandirir ve direncini arttirir. Güzel sözün insan yasaminda etkisi fazladir.“ diye konustu.
Konusmanin yapici ve yikici etkileri üzerinde duran Esmeli, “Biçak yarasi geçer, dil yarasi geçmez’’ sözünde bu durumun en iyi sekilde anlatildigini dile getirdi. Tip alaninda söz isçiligi konusunda önemli çalismalar yapilmasi gerektigini vurgulayan Muhammed Ali Esmeli “Insan üzerinde yapilan çalismalarda söz isçiligi sayesinde ilerleme kaydedilir. Söz ustaligi yapilarak tipta ilerleme olur.” dedi.
Konferans Sair Muhammed Ali Esmeli’ye plaket takdim edilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284