Üniversiteli Öğrencilerden Konya Şeker -Torku Gezisi

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Muhasebe ve Vergi Bölümü ile Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri Konya Şeker Torku’nun Çumra ve Meram Yerleşkelerine teknik gezi düzenledi.

Üniversiteli Öğrencilerden Konya Şeker -Torku Gezisi

Öğrencilerin özellikle muhasebe dersinde gördükleri konuları uygulamada yakından inceleyebilmesi amacıyla düzenlenen gezinin ilk durağı, Konya Şeker Torku’nun Çumra yerleşkesi oldu. Çumra Şeker Fabrikası İdari İşler Sorumlusu İshak Çam’ın rehberliğinde yerleşkeyi gezen öğrenciler hammadde olarak kullanılan şeker pancarının şekere dönüştürülürken geçirdiği üretim aşamaları hakkında bilgi edindiler.

Çumra şeker fabrikasından sonra atıştırmalık ürünlerinin üretildiği fabrikayı gezen öğrenciler fabrikanın gezi koridoru boyunca ürünlerin üretim süreci hakkında gözlemlerde bulunarak merak ettikleri sorulara yanıt bulma fırsatı yakaladılar.

Gezinin ikinci durağı olan Konya Şeker Torku’nun Meram yerleşkesinde ise öğrenciler et ve et ürünleri işleme ve üretme kısmını yönetici mühendisler rehberliğinde gezdi. Öğrenciler gezinin bu bölümünde yönetici mühendisler tarafından büyükbaş ve küçükbaş kesiminden sucuk gibi mamullerin üretimine kadar olan tüm aşamalarla ilgili bilgilendirildi.

Öğrenciler, son olarak Meram kampüsünün süt ve süt ürünleri işleme ve üretme kısmını süt ürünlerinin üretimi hakkında bilgi edindiler.

                                                                       

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284