Üreticilere Entegre Ürün Yönetimi Sertifikalari Ve Logolari Verildi

Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligi tarafindan uygulamaya konulan `Tarladan Sofraya Güvenilir Gida Projesi` çerçevesinde, sebze ve meyvelerde entegre ve kontrollü ürün yönetimi (EKÜY) projesi kapsaminda Entegre ve kontrollü ürün yönetimi uygulayan üreticilere sertifika ve logo dagitim töreni düzenlendi.

Üreticilere Entegre Ürün Yönetimi Sertifikalari Ve Logolari Verildi
Tarim Il Müdürlügü toplanti salonunda düzenlenen törene Vali Yardimcisi Latif Memis, Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, Ziraat Odasi Baskani Ercüment Yilmaz, Karaman Elma Üreticileri Birligi Baskani Ahmet Yildiz, Sube Müdürleri ile çok sayida üretici katildi. 
 
 
Sertifika ve Logo dagitim töreninde konusan Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad törende yaptigi konusmada, “Ülkemizde tarladan sofraya güvenilir gida arzinin saglanmasi, taze sebze ve meyvede ihracat ve iç tüketimde yasanan kalinti sorununun çözülmesi, çevre ve insan sagligi ile hayvan varligi ve bitki varliginin korunmasi açisindan Bakanligimizi 2006 yilindan bu güne kadar çok önemli düzenlemeler yapilmistir. Bu çevrede uçakla kimyasal mücadele yasaklanmis kimyasallarin kayit altina alinarak izlenmesi amaciyla üreticilere kayit defteri tutma zorunlulugu getirilmis, zirai mücadele ilaçlarinin reçeteyle satisi uygulamasina geçilmistir. Bu çerçevede özellikle ihracat ve iç tüketime sunulan taze sebze ve meyvelerde kalinti sorununun yasanmamasi amaciyla Tarim Kredi Kooperatifleri, Ihracatçi Birliklerin, Üniversite ve Sivil toplum kuruluslari ile isbirligi halinde “Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi” (EKÜY) projesi uygulamaya konmustur. Ülkemizde 29 ilde 19 degisik meyve ve sebzede yürütülen “Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi” (EKÜY) projesi ile bahçelere mavi bayrak asilmakta, üreticilere “Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi” sertifikasi verilmekte; yapilan ilaç kalintisi analiz sonucuna göre ürün ambalajlarina da logo verilmektedir. Ülkemiz elma üretiminin yaklasik % 20’sini karsilayan ilimizde elma yetistiriciliginde geçtigimiz yil 53 üretici ile 1600 dekar alanda pilot olarak uygulanan bu proje bu yil 88 üretici ile 3.700 dekar alanda uygulanarak 9.000 ton ürün sertifikalandirilmistir. Tarimsal üretimde izlenebilirligin saglandigi bu proje ile ilgili çalismalarimiz önümüzdeki yillarda artarak devam edecektir” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan tören Vali Yardimcisi Latif Memis, Il Müdürü Ismail Uluad ve protokolün diger üyeleri tarafindan üreticilere sertifika ve logolarinin verilmesiyle sona erdi.
 
 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284