Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi Birinci Oldu

Il Mili Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen Ortaögretim Okullari Arasi Bilgi ve Genel Kültür Yarismasinin finali Piri Reis Kültür Merkezinde yapildi. Finalde Irfan Ataseven Fen Lisesi, Toki Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Yunuskent Anadolu Lisesi, Basyayla Mehmet Akif Ersoy Lisesi, Ermenek Uysal –Hasan Kalan Fen Lisesi yaristi.

Uysal-Hasan Kalan Fen Lisesi Birinci Oldu



Piri Reis Kültür merkezinde gerçeklesen yarismaya Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Saim Durgun, Müdür yardimcilari Hasan Hüseyin Oduncu, Selmani Karaçam Sube Müdürleri Hasim Tunca Yavuz Selimoglu, Âdem Büyükzengin, Adem Sarniçli, Zeki Tuman, Emetullah Emre, Ahmet Aydogdu, okul idarecileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.
Yarismanin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu “Kültürel ve sportif faaliyetlerin asil amaci birinciyi bulmak degil; insanlari bir araya getirerek sevgi baglarini kuvvetlendirmektir. Bu yarismaya katilan bütün okullar benim için birincidir. Buraya kadar gelmis olan okullarimizin tamaminin basarili olduguna inaniyorum. Burada asil olan birbirimizin eksiklerini tamamlayarak hedefe ulasmaktir. Ben bu yarismaya katilan tüm ögrencilerimizi, onlara destek olan okul idaresine, ögretmenlerine ve ailelerine tesekkür ediyor herkese basarilar diliyorum” dedi
Toplam 20 sorunun soruldugu yarismanin sonunda en çok puani toplayan Ermenek Uysal –Hasan Kalan Fen Lisesi birinci olurken,  Mehmet Akif Ersoy Lisesi ikinci, Toki Anadolu Lisesi de üçüncü oldu.
Yarisma sonrasinda Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu bütün ögrencileri kutlayarak birinci olan Ermenek Uysal- Hasan Kalan Fen Lisesi ögrencilerine birincilik ödülü olarak çeyrek altin, Ikinci olan Mehmet Akif Ersoy Lisesi ve üçüncü olan Toki Anadolu Lisesi Ögrencilerine Kol saati yarismaya katilan bütün okullara Mehmet Akif Ersoy’un Safahat adli kitabi hediye edildi. Ayrica ortaokullar arasi yapilan matematik olimpiyatinda derece giren
1. Özel Gevher Hatun Ilkögretim okulundan Enes Burak Bilgin
2. Özel Gevher Hatun Ilkögretim okulundan Mustafa Uysal
3. Ermenek Fikret Ünlü YIBO ‘dan Ismail Macit e çeyrek altin ve kitap hediye edildi.


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284