Vali Kahraman `Fark Yaratanlar Fark Edilir`

Milli Egitim Müdürlügü tarafindan düzenlenen `Egitimde Fark Olusturanlar Projesi`nde dereceye giren okullari ödülleri verildi.

Vali Kahraman `Fark Yaratanlar Fark Edilir`
Valilik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen ödül törenine Vali Süleyman Kahraman'in yani sira esi Muhsine Kahraman, Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Il Emniyet Müdürü Lütfü Sönmez, Il Saglik Müdürü Dr. Nuriye Ulu, Il Müftüsü Nuri Degirmenci, okul müdürleri, ögretmenler ve basin mensuplari katildi.
Il Milli Egitim Müdürlügünce ilimiz genelindeki tüm okul öncesi, ilkögretim ve ortaögretim kurumlarinda çalisan ögretmen ve idarecilerin sinifta, okulda, okul disinda ögretme ve ögrenme ortamlarini zenginlestirmek, bir araya gelerek iletisim ve isbirligi temelinde yeni ögrenme ortamlari olusturmak, egitim kurumlarinda sunulan hizmetlerin kalitesini artirarak ve ilimizin basari seviyesinin yükseltilmesine katkida bulunma amaci ile "Egitimde Fark Olusturanlar Yarisma Projesi" gerçeklestirilmisti. Düzenlenen projeyle ilgili olarak bireysel, ekip halinde veya kurumsal olarak 1 Haziran–15 Haziran 2012 tarihleri arasinda yapilan basvurular 5 kisiden olusan bir komisyon tarafindan 4 farkli kategoride degerlendirilerek 5 okul ödüle layik görüldü.
Törende konusan Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy geriye dönük diger projeler hakkinda bilgiler vererek “Egitimde fark yaratmak önemlidir. Il Milli Egitim Müdürlügü olarak çok degisik projelere imza attik. Bu projelerde bizlerden destegini esirgemeyen basta Sayin Bakanimiz ve Sayin Valimize sükranlarimi sunuyorum. Ayrica bu projelerin ortaya çikmasinda, hayata geçirilmesinde, uygulanmasi ve sonuçlandirilmasinda emegi geçen degerli çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.
Vali Kahraman’da ögrenmenin önemine degindigi konusmasinda "Bir atasözü vardir. Ögrenmek, akintiya karsi yüzmek gibidir… Eger akintiya karsi yüzemiyorsaniz, akinti sizi sürükleyecektir. Egitime bu gözle baktigimizda önemini ve anlamini daha iyi kavrariz. Bugün insanligin geldigi noktayi göz önüne alirsak, bir yanda bilgiye ulasmanin geçmise göre çok daha kolay oldugunu görüyoruz. Diger yanda da bu kadar çok bilgiye sahip olmasina ragmen insanlarin gönül dünyalarinin her geçen gün daha çok çoraklastigina sahit oluyoruz. Biz agacin yasken egilecegine, ilmin besikten mezara kadar sürdügüne inanan bir toplumun fertleriyiz. Eger egitime, ögretime yatirim yapmiyorsak yaptigimiz diger tüm isler anlamini ve önemini yitirecektir. Çünkü insana bakis açisi kazandiracak olan, insani bilinçlendirecek olan egitim sürecidir. Bugün egitimde fark yaratanlar projesi kapsaminda ödül alan okullarimizi ödüllendiriyoruz. Aslinda bunun sembolik bir anlami var. Yani egitimin ögretimin hayattaki karsiligina bakmamiz gerekiyor. Sahip oldugumuz bilgiyi hayata aktaramiyorsak o bilgi bize sadece yük olacaktir. Bugün ülke olarak önemli bir esikten geçiyoruz. Kendi teknolojimizi üretme yolundayiz. Ama bunu yaparken teknolojiyi de kendi medeniyetimizle terbiye etmemiz gerekiyor. Bütün bunlar belli bir bilince erismemizi zorunlu kiliyor. Iste bu projenin bu bilince dikkat çekmesi bence çok önemli. Yani herkesin bildigini bilen, herkesin yaptigini yapan degil; ne yaptigini bilen bir nesil yetistirmeliyiz. Önceligimiz bu olmali. Projede ödül alan okullarimizi can-i gönülden kutluyor, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Projelerin özetlerini olarak anlatan slayt izlenmesi ve proje sahibi okullarin projeleri hakkinda bilgi vermesinin ardindan Vali Süleyman Kahraman tarafindan dereceye giren Bifa Lisesi, Fatih Anadolu Lisesi, Ermenek Cumhuriyet Ilkögretim Okulu, Kisecik Ilkögretim Okulu ve Gevher Hatun Anaokulu müdürlerine ödül ve plaketleri verildi. Yarismaya katilan diger 17 okula ise katilim belgeleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284