Vali Kahraman, Üniversite Ögrencileriyle Biraraya Geldi

Ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi`nde Edebiyat Fakültesi ögrencileriyle biraya geldi.

 Vali Kahraman, Üniversite Ögrencileriyle Biraraya Geldi
“Üniversiteli Olmak” konulu derse katilan Vali Kahraman, ögrencilerle hayat hikayesini paylasarak, her hayat hikayesinde alinmasi gereken dersler olabileceginin altini çizdi. Kendi çocukluk ve ögrencilik yillarinda ülkedeki imkanlarin bu kadar genis olmadigini ifade eden Kahraman, insanin istedigi ve azmettigi takdirde hedeflerine ulasabilecegini söyledi. Bir makama ulasmanin belki de en kolay is oldugunu belirten Kahraman, “Önemli olan bir makama gelmek degil, bir makamda adaletle ve hakkaniyetle çalisabilmek, o makamin hakkini verebilmektir. Bir makamin hakkini vermek için önce o makamda adil olmak gerekir. Karaman’a hizmet ederken öncelikle Karaman’in gerçeklerini bilmek gerekir. Sizler üniversitede okuyorsunuz. Yani bu ülkenin aydinlari olacaksiniz. Bu ülkeyi sizler yöneteceksiniz. Bu bir hakikat. Bu zamani iyi degerlendirmek gerekiyor. Hangi alanda okuyorsaniz o alanin uzmani olmaya gayret edin. Bunun karsiligini halkin nazarinda da Hakkin nazarinda da görürsünüz. Bence insan yüksek olani degil, yüce olani hedefine koymali. Bir ülkede belli sayida makam vardir ve bu makam her insana nasip olmayabilir. Ama hayatin neresinde olursaniz olun bir insan yüce olana ulasabilir" dedi.
Karaman’da yapilan yatirimlar hakkinda da ögrencilere bilgiler veren Vali Kahraman, Ayranci’da yapilan yesil enerji yatiriminin, yapilan barajlarin, sosyal tesislerin Karaman’da çok sey degistirecegine dikkat çekerek, “Bu ülkeyi yarinlara tasima noktasinda siz gençlerin gayretleri ve fikirleri büyük önem tasimaktadir" diye konustu. Ders, Vali Kahraman'in ögrencilerin sorularini cevaplamasiyla sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284