Velilerden Karne Parasi Istenmeyecek

Velilerden karne parasi istenmeyecek, bakanlik okullara ödenek gönderecek.

Velilerden Karne Parasi Istenmeyecek

Milli Egitim Bakanligi (MEB), 2012-2013 yili egitim-ögretim döneminde velilerden kesinlikle karne parasi istenmeyecegini açikladi. Ögrenci karneleri ve basari belgeleri için, 2013 yilinda MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan ilçe milli egitim müdürlükleri hesabina ögrenci sayisi esas alinarak kirtasiye ödenegi gönderilecek. Bu sebeple okul yönetimleri karne parasi adi altinda velilerden kesinlikle para talep edemeyecek.
MEB Temel Egitim Genel Müdürlügü, il ve ilçe milli egitim müdürlüklerine 'Karne ve ögrenci Basari Belgeleri' konulu bir açiklama gönderdi. 6287 sayili ilkögretim ve Egitim Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun kapsaminda yapilan degisikliklerin anlatildigi açiklamada, kanun ile zorunlu egitim süresinin 8 yildan 12 yila çikarildigi belirtildi. Zorunlu egitimin artik 4 yil süreli ilkokul ile 4 yil süreli ortaokulu kapsayan ilkögretim ve 4 yil süreli lise egitimini kapsayan ortaögretimden olustugu belirtilen açiklamada, 2005 yilindan beri merkezden basilarak gönderilen ögrenci karneleri ve basari belgelerinin, 2012-2013 egitim ögretim yilindan itibaren artik gönderilmeyecegi kaydedildi.
Karnelerin tasariminda bazi degisikliklerin yapildigi vurgulanan açiklamada, su ifadelere yer verildi: "Ilkögretim ve ortaögretim için birer çesit olmak üzere iki tip karne örnegi tasarlanmistir. Okullarin, ögrencilerin e-okulda dönem ve yil bilgileri yer alan karneleri basabilmeleri amaciyla, karnelerin dis yüzeyini olusturan arka ve ön kapak bilgileri ile ilkögretim ve ortaögretim kurumlarina ait okullar için 2 örnek karne tasarlanmistir. Okul isimleri ile ilgili bilgiler için karnenin ön kapaginda bosluk birakilmistir. Okul yönetimleri bu bosluklara okul bilgilerini gireceklerdir. Karnenin iç yüzeyinde yer alan ve e-okul tarafindan otomatik olarak üretilen bilgilerde herhangi bir düzenlemeye gidilmeyecektir. Ögrenci basari belgelerinde herhangi bir degisiklik yapilmamistir. Yerelde okullar kendileri bu basan belgelerini bastirabilecek veya kendi imkanlari ile çogaltabilecektir."
Ögrenci karneleri ve basari belgeleri için, 2013 yilinda MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafindan ilçe milli egitim müdürlükleri hesabina ögrenci sayisi esas alinarak kirtasiye ödenegi gönderilecegi vurgulanan açiklamada, "Bu sebeple okul yönetimleri kame parasi adi ile ögrencilerin kendileri veya velilerinden kesinlikle para talep etmeyeceklerdir." denildi.
2012-2013 egitim ve ögretim yilindan itibaren https://e-okoljneb.gov.tr adresinde yer alan örneklerine uygun olarak karne ve ögrenci basari belgeleri hazirlanacak. Ilkögretim Karnesi, Ortaögretim Karnesi, Tesekkür Belgesi, Takdir Belgesi, Onur Belgesi, Basari Belgesi ve Üstün Basari Belgesi ile ilgili tüm dokümanlara https://e-okoljneb.gov.tr internet adresinden ulasilabilecek.
 Kaynak: Star

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284