Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulundan Çevre Bilincini Oluşturan Proje

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu Müdürü Rukiye Kurt, Müdür Yardımcısı İlyas Yozcu, Okul Öncesi Öğretmeni Feride Arabacı ve minik öğrenciler İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek Eko-Okullar Projesini anlattılar.

Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulundan Çevre Bilincini Oluşturan Proje

Ziyarette Okul Müdürü Rukiye Kurt uygulamaya ilişkin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi. Kurt, “Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu olarak eko okullar programını okulumuzda uygulamaktayız. Eko-Okullar Programı; merkezi Hollanda’da bulunan uluslararası bir program olup; ülkemizde ve tüm Avrupa ülkelerinde uygulanmaktadır. Eko Okullar Programı okulumuzda iki yıl boyunca uygulanacak olup bu yılki konumuz çevre bilinci, çöp atık ve geri dönüşüm. Uygulanan programla öğrenciler; hem çevresel konularda bilgi edinecek hem de ailelerini, çevresindeki diğer insanları, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alacaklar. Atarken Düşün, Yapabilirsin Geri Dönüşüm sloganımızdan hareketle her atığın doğaya tekrar dönüştürülebileceğine inanıyoruz. Proje kapsamında öğrencilerimizin yıl boyunca aileleriyle birlikte atık malzemeleri kullanarak yapmış oldukları resim çerçevesi ve müzik aletleri sergimizi 03-04 Mayıs 2018 Günlerinde Hatuniye Medresesinde açacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulunun yapmış olduğu bu kıymetli çalışmadan dolayı okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencileri tebrik etti. Kuntoğlu, “Çocuklarımıza küçük yaşta çevre bilinci oluşturmak için gerçekleştirdiğiniz bu etkinliklerde öğrencilerimiz çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandıracağına inanıyorum. Böyle değerli bir projeye imza attığınız için sizlere teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına sona verdi.

Ziyarette minik öğrencilerin atık maddelerden yapmış olduğu çerçeve İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na hediye edildi. Ayrıca İl Müdürü Kuntoğlu değerler eğitimine yönelik SEDEP kapsamında oluşturan çizgi filmi minik öğrencilerle birlikte izledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284