Yavuz Selim İlkokulu’ndan “81 İliz, Hepimiz Biriz” Projesi

İlimizde Yavuz Selim İlkokulu öğretmenleri tarafından yerli malına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için hazırlanan “81 iliz, Hepimiz Biriz” Twinnig projesinin poster sergileri 81 ilde eş zamanlı açıldı.

Yavuz Selim İlkokulu’ndan “81 İliz, Hepimiz Biriz” Projesi

Hatuniye Medresesi’ndeki sergi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Serginin açılış kurdelesini kesen İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu serginin hazırlamasında emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Yerli üretimin artırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için 81 ilde eş zamanlı olarak açılan sergide, 81 ilin tanıtımına yönelik afişler sergilenerek şehirler öğrenciler tarafından anlatıldı.

Projeleri hakkında bilgi veren Yavuz Selim İlkokulu Müdürü Ali Köktaş konuşmasında “Projenin amacı, yerli malların tüketiminin artması, ülkemizde üretilen ürünleri öğrencilere görsel yolla anlatabilmekti. Birlik ve beraberliğin pekiştirilip yerli malların kullanımını özendirmek istedik. Ülkemizi il il gezmeye imkânı olamayan öğrencilerimiz bu proje ile ülkesindeki yerleşim yerlerini ve yerli ürünleri tanımış olacak” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Kuntoğlu sergiyi gezen katılımcılara şehirler hakkında bilgiler veren öğrencilerin heyecan ve mutluluklarına ortak olmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirirken öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Aralık 2017, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284