Yem Sanayi Ilkögretim Okulu Izlanda’ya Gitti

Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlari çerçevesinde hazirlamis olduklari Comenius Projeleri kabul edilen Yem Sanayi Ilkögretim Okulu proje ekibi projenin üçüncü toplantisini yapmak üzere Izlanda ’ya gitti.

 Yem Sanayi Ilkögretim Okulu Izlanda’ya Gitti

Yem Sanayi Ilkögretim Okulu proje ekibi toplanti öncesinde Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy’u makaminda ziyaret ederek projeleri hakkinda bilgi verdi. Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Biriminden Ramazan Arslan’in da katildigi ziyarette Okul Müdürü Ahmet Cagfer Ceylan “Avrupa Birligi ülkelerinden Ispanya, Izlanda ve Letonya’dan üç okul ile ortaklasa yürüttügümüz “Yesil Bir Avrupa Için Sörf Yapalim” adli Comenius projemizin üçüncü toplantisini gerçeklestirmek üzere 24-30 Haziran 2012 tarihleri arasinda proje ekibinden Soner Tatlipinar Izlanda’ya gidecektir. Projemiz kapsaminda ögrencilerimizde çevre bilinci olusturmayi, dogayla barisik bir yasam felsefesi kazandirmayi, farkli kültürleri tanima ve ülkeler arasinda dostluklar kurmayi amaçlamaktayiz” dedi.

Piri Reis Ilkögretim Okulu proje ekibini agirlamaktan dolayi memnuniyetini dile getiren Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy yaptigi açiklamada, “Su ana kadar projeler kapsaminda 593 ögretmen ve idareci ve 348 ögrenci toplam 941 personelimiz Avrupa’nin  farkli ülkelerinde,  ülkemizi ve ilimizi tanitarak, proje konulari ile ilgili arastirma ve inceleme yapma imkani bulmustur. Bu tür projelerin bir diger özelligi ise ülkeler arasindaki önyargilarin ortadan kaldirilarak dostluk ve baris köprüleri insa edilmesi, dünya barisina katkida bulunulmasidir. Inaniyorum ki; insanlar birbirini daha çok sever, birbirlerini anlamak için daha fazla gayret gösterirse, dünya daha güzel ve yasanabilir bir yer olacaktir. Bu vesileyle Karaman’in ve ülkemizin tüm ögretmen ve ögrencilerini Avrupa Birligi Egitim ve Gençlik Programlarindan daha çok yararlanmaya davet ediyorum. Projeler araciligiyla kültürler arasi etkilesim saglanmakta ve ülkeler arasi bilgi ve tecrübe alisverisi yapilmaktadir. Bu güzel çalismayi ortaya koyan basta okulumuzun idareci ve ögretmenlerine, Müdürlügümüzün Avrupa Birligi ve Dis Iliskiler Birimine tesekkür ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284