Yemenli Ögrenciler Lisansüstü Egitim Için Kmü’yü Tercih Edecek

Yemen’de ögrenim gören ögrenciler, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen’i makaminda ziyaret etti.

Yemenli Ögrenciler Lisansüstü Egitim Için Kmü’yü Tercih Edecek
Ögrencilerle tek tek ilgilenen Rektör Gökmen, KMÜ’de yüksek lisans egitimi alma isteginde bulunan ögrencilerin ziyaretinden duydugu memnuniyeti ifade etti.
Yemen Sana’a Devlet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümünde lisans ögrenimi gören ögrencilere Osmanli ile Yemen arasindaki köklü tarihi hatirlatan Rektör Gökmen, ögrencilerin Yemen ile Karaman arasinda sevgi köprüsü olusturduklarini belirtti ve Yemenli ögrencilerin yüksek lisans için KMÜ’ye gelmeleri durumunda her yönden destek vermeye gayret edeceklerini açikladi.
Üniversitenin akademik ve idari birimlerini gezerek personelle tanisan ve üniversitede egitim olanaklari konusunda bilgi alan Yemenli ögrenciler, Rektör Gökmen’e, Yemen halk kültüründe degeri büyük olan bir “cembiye” hediye ettiler.
Yemenli Mahir Al-Guhve ile Salah Surmi “Türkçenin en iyi Karaman’da ögrenilebilecegini hocalarimiz söylemislerdi. Üniversitenin rektörü, rektör yardimcilari, dekan ve diger idarecilerinin bu samimiyeti, misafirperverligi, bizlere Türkiye’yi de Türkçeyi de daha çok sevdirdi. Yemenlilerin tercih edecegi ilk üniversite Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi olacak.” dedi.
Hasan Gadesi “Bizim iki devlet-bir millet oldugumuzu anladim. Üniversitedeki sicak yaklasim bizi çok mutlu etti. Artik üniversite tercihimiz Karaman’dir” diye konustu.
Hassan Al-Raci ise “Yemen Sana’a Devlet Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümünde 3. sinif ögrencisiyim. Türkçe ögrenmek bir ayricalik ve Türkçeyi ilerletmem için en iyi üniversitenin Karaman oldugunu gördüm. Üniversitedeki insanlarin samimiyetini, Karaman’in cografyasini ve insanlarin kültürünü taniyinca Karaman’daki üniversitede yüksek lisans yapmaya kesin karar verdim.” açiklamasini yapti.
KMÜ’de rektör yardimcilarini, fakülteleri ve idari birimleri ziyaret eden Yemenli ögrenciler yüksek lisans ve doktora egitimi hakkinda ayrintili bilgi alarak önümüzdeki dönem KMÜ’de ögrenim görecek Yemenli ögrenci sayisinin fazla olacagi müjdesini de verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284