Yeni Egitim-Ögretim Yili Basladi

2014–2015 egitim ögretim yili basladi. Yeni egitim-ögretim yilinin baslamasi nedeniyle ilimizde Cumhuriyet Parki’nda bir tören düzenlendi. Çelenk konulup, saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal marsimizin okunmasiyla baslayan tören bu yil ilk kez egitim verecek olan Dede Korkut Ilkokulu’nda devam etti.

 Yeni Egitim-Ögretim Yili Basladi

Programa Vali Murat Koca’nin yani sira Garnizon Komutani Jandarma Kidemli Albay Mustafa Akis, Belediye Baskani Ertugrul Çaliskan, Cumhuriyet Bassavcisi Abdurrahim Alan, Mili Egitim Bakanligi Yüksekögretim ve Yurtdisi Egitim Genel Müdürlügü Daire Baskani Fatih Kuzu, Il Emniyet Müdürü Mehmet Sahne, Il Genel Meclis Baskani Celalettin Güngörer, protokol üyeleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Il Milli Egitim Müdürü Asim Sultanoglu konusmasina, “Yeni bir egitim ögretim yili baslangicinda heyecanimiz, sevince dönüserek bir kat daha fazla yasaniyor. Çünkü egitim sayesinde topragimiza, milletimizi insa edecek tohumlar saçiyoruz. Medeniyet tarihimizden aldigimiz güçle egitilmis bireyler, gelecegimizi olusturacak.” sözleriyle basladi.
Konusmasinin devaminda Sultanoglu, mekan ve tarih bilinciyle neslimizin; ilkeli, toplum önderleri ögretmenlerimizin elinde yetisecegini belirterek “ Ögretmenlerimiz bu yolda Mustafa Kemal’den, Aksemseddin’den, Tapduk Emre’den,  Seyh Edebali’den ve Haci Bayrami Veli’lerden örnekler aliyor” dedi.
Il Müdürü Asim Sultanoglu, 2014-2015 egitim ögretim yilini; saglik, mutluluk ve huzurla tamamlayabilmek temennisiyle; yeni yilin Karaman’a, ülkemize, tüm egitim çalisanlarina ve ögrencilere hayirli olmasini dileyerek konusmasini tamamladi.
Siirler ve oyun gösterileriyle devam eden program sonrasi Vali Murat Koca ve protokol üyeleri, yapimi tamamlanan Dede Korkut Ilkokulunu egitim ögretime açtilar, siniflari bir süre gezdikten sonra ögrencilere yeni egitim ögretim yilinda basarilar dilediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284