Yeni Egitim Sistemine Göre Ilimizde 7 Okul Ortaokul Oldu

2012-2013 egitim-ögretim yili birçok yeniliklerle 17 Eylül Pazartesi günü baslayacak.

 Yeni Egitim Sistemine Göre Ilimizde 7 Okul Ortaokul Oldu

Yeni egitim yilinda yürürlüge giren 4+4+4 sistemine göre ilkokul ve ortaokul ayrilmis olacak. Ilimizde yapilan planlama sonunda merkezde bulunan okullarin durumu da neslesmeye basladi.

Yeni planlamaya göre merkez ve merkeze bagli köy ve beldeler dahil olmak üzere 60 okul ilkokula dönüstürülürken hem ilkokul hemde ortaokul olarak egitim verecek olan kurum sayisi ise 54 olarak tespit edildi. Ilimizde 114 ilkokul 2012-2013 egitim-ögretim yilinda hizmet verecek.
Hem ilkokul hem ortaokul olarak planlanan 54 okulda ilkokullu çocuklar öglenci, ortaokullular ise sabahçi olarak ögrenim görecek.
Ilk merkezinde hem ilkokul hemde ortaokul olarak degerlendirilecek olan okullar söyle;
Bekir Sitki Erdogan, Dr. Faruk Sükan, Durmus Ali Gülcan, Esentepe, Fatih Egitim Çalisanlari, Hoca Ahmet Yesevi, Ibrahim Bey, Istiklal, Karamanoglu Mehmet Bey, Maresal Mustafa Kemal, Mevlana, Siyahser, Sehit Durmus Ali Uzun, Vali Ali Akan, Yavuz Sultan Selim, 100. Yil ve 85. Yil Millî Egemenlik.
Hem ilkokul hem ortaokul olarak planlanan belde ve köyler ise Akçasehir, Bayir, Çoglu, Kilbasan, Kisecik, Lale, Morcali, Suduragi, Yollarbasi ve Yukarikizilca.
Karaman’in eski ilkokullarindan Atatürk, Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal, Kemal Reis ve 19 Mayis müstakil ilkokul olarak egitim vermeye devam edecek.
Anafartalar, Bifa, Mümine Hatun, Sabiha Gökçen, Yunus Emre ve Zübeyde Hanim ilkögretim okullari ise müstakil ortaokul oldu.
Sehit Ismail Erez Ilkögretim Okulu ise Imam Hatip Ortaokulu olarak planlandi ve adi da Sehit Ismail Erez Imam Hatip Ortaokulu oldu.
Karaman’da 1’de yatili bölge ilkögretim okulu bulunuyor. Hem ilkokul hem de ortaokul olan kurum sayisi ile toplam ortaokul sayisi 63'e yükseliyor. Lise sayisi ise 22, bunlardan 8’si Anadolu ibaresi tasiyor. Ayrica, 5 tane de müstakil anaokul bulunuyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284