YÖK`ten Yeni Yasa Taslagi Anketi

Yüksekögretim Kurulu (YÖK), yeni ``Yüksekögretim Yasasi`` taslagi çalismasina iliskin görüsleri, internet üzerinden yayinlanan anketle de almaya basladi.

YÖK`ten Yeni Yasa Taslagi Anketi
Yeni yasa tasarisi önerisine iliskin ilgili paydaslarin görüslerini çalistaylar, internet üzerinden açilan forum sayfasi ve sosyal medya üzerinden almaya devam eden YÖK, tasari taslaginda elestiri konusu olan ''devlet üniversitelerinde rektör seçimleri için izlenecek yol''un belirlenmesi için de konuyu ''yeniyasa.yok.gov.tr adresi üzerinden yayinlanan anketle tartismaya açti.
Her hafta taslakta yer alan bir maddenin tartismaya açilacagi ankette, bu hafta yasa taslagi önerisinin 11. maddesi 5. fikrasinda yer alan ''Rektörlük seçimine'' iliskin alternatifler yer aldi.
Ankette birinci seçenek ''Rektör adaylarini belirleme komisyonu tarafindan üç adayin belirlenmesi ve bu adaylardan birinin kurul ya da Cumhurbaskani tarafindan atanmasi'', ikinci seçenek, ''Kadrolu ögretim üyelerinin katilacagi seçimde en çok oyu alan adayin Kurul ya da Cumhurbaskani tarafindan atanmasi'' üçüncü seçenek ''Iki alternatiften katkilarla yeni bir model olusturmali'' dördüncü seçenek ise ''Mevcut sistem devam ettirilmeli'' seklinde olusturulmus.
Ankette ilk olarak geçen hafta ''Yabanci yüksek ögretim kurumlarinin Türkiye'de, Türkiye'deki üniversitelerin yurtdisinda fakülte, enstitü ve yüksek okul kurabilmesi fikrine katiliyor musunuz'' sorusu yöneltilmisti.
Anketin tamamlanmasinin ardindan sonuçlar olusturulan ekip tarafindan raporlanarak YÖK baskanligina sunulacak.
Kaynak: Konhaber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284