YÖK`ün Adi Degisiyor

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, YÖK`ün yeni ismini açikladi.

YÖK`ün Adi Degisiyor

Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yeni yasa taslagina göre YÖK'ün isminin Türkiye Yüksekögretim Kurulu (TYK) olacagini belirterek, tek tiplilikten farklilasmaya gidilecegini ve rektörlük seçimlerinin de seçimle yapilacagini söyledi.YÖK Baskani Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yeni Yüksek Ögretim Yasa Taslagi'nin ayrintilarini açikladi. Yeni Türkiye'nin kosullarinin yeni yüksek ögretim yasasini gerekli kildigini ve yasa yapim sürecinin katilimci bir tarzda gerçeklesmesini çok önemsediklerini belirten Çetinsaya, "Ögretim elemanlarinin, ögrencilerin, STK'larin, kamu kurum ve kuruluslarinin, sanayi ve ticaret dünyasi temsilcilerinin de katildigi bir dizi çalistaylar yaptik. Bir dizi toplantilar yapacagiz. Gelen yeni fikirleri tekrar ele alacagiz. Kurum ya da kurul merkezli degil yüksek ögretim alani merkezli yapi olusturacagiz. Bizim açimizdan bol tartismali bir Kasim ayi diliyorum" dedi.

 

Yasayla birlikte Kurul'un sadece yapisinin degil, adinin da degisecegini söyleyen Çetinsaya, YÖK'ün isminin Türkiye Yüksekögretim Kurulu (TYK) olmasini önerdiklerini ifade etti. Hazirladiklari taslagin üniversitelerle paylasildigini belirten Çetinsaya, "Bu tasari çalismasinda farklilasmaya imkan veriyoruz. Üniversitelerimiz de farkli görüslerini bizlere ilettiler. Özellikle doçentlik, yardimci doçentlik konusunda çok destek gördük" diye konustu.
Yeni yasa taslagini 'tek tiplikten farkliliga geçis' olarak ifade eden Çetinsaya, "Genel olarak bakinca idari özerklik ve yetki devri maddesini öngördük. Kalite güvencesi içerisinde denetim söz konusu olacak. Arastirmayi tesvik etmek önemli yere sahip. Rektörlük seçimlerinde ise seçimi Kurul yapacak. Kurul'da ise ögrencilerden STK'lara kadar temsilciler bulunacak" dedi.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284