Yönetici Çalisma Programi Ve Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi

Milli Egitim Müdürlügü tarafindan organize edilen ve 23 – 27 Ocak 2012 tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan “Inceleme/Sorusturma Teknikleri ve Yönetici Çalisma Programi” konularinin islenecegi bilgilendirme toplantisi yapildi.

Yönetici Çalisma Programi Ve Bilgilendirme Toplantisi Gerçeklestirildi
Abdullah Tayyar Anadolu Lisesinde düzenlenen bilgilendirme toplantisina Vali Kahraman’in yani sira Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Ilkögretim ve Ortaögretim Okul Müdürleri ile Milli Egitim Müdürlügüne bagli Sube Müdürleri katildi.
Il Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, bilgilendirme toplantisinin açilisinda yaptigi konusmada, “Her ne kadar okullarimiz tatile girmis olsalar bile, sizler sorumlu oldugunuz okullarinizin is ve isleyisinin daha verimli olmasi için çalismalariniza devam etmek zorundasiniz. Göreve basladigimiz günlerde Sayin Valimizle yaptigimiz görüsmeler neticesinde; kendilerinin bize böyle bir çalisma yapilmasi yönündeki emir ve direktifleri dogrultusunda böyle bir çalisma yapilmistir. Bu bilgilendirme toplantisinin ilk üç günü Inceleme ve Sorusturma Teknikleri konularinda okul müdürlerimize egitim verilecek, son iki gün ise kisisel gelisimle alakali konular üzerinde durulacaktir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da toplantida yaptigi konusmada, “Dünyanin bir düzeni var. Yani nizâm-i âlem. Her sey belli bir nizam, intizam içinde oluyor. Günesin dogup batisi, mevsimlerin gelisi hep bir nizâm içinde. Insanin kendi bedeni, kendi hayati da böyle… Bedenimiz belli bir nizam, yani belli bir disiplin içinde çalisiyor… Ve hiçbir nizâm, hiçbir disiplin kendiliginden kurulmus degildir… Bir isi, bir mekâni belli bir nizâma sokarken, disipline ederken elbette ki insan olarak bizlerin de belli sorumluluklari var. Bu büyük ve agir bir sorumluluktur.
Necip Fazil’in bir beyti vardir:
Bir nizâm ki, eskimez, yipranmaz, sendelemez
Mekân onu asamaz, zaman onu delemez…
Sizler bir kurumun, bir kurulusun isleyisini kontrol ederek bir anlamda o kurumu, o isleyisi düzenliyor, tertip ediyorsunuz. Bunun içindir ki bir denetim makaminda bulunmak, icra makaminda bulunmaktan, çok daha fazla sorumluluk gerektirir. Çünkü denetim sadece hislerle, duygularla yerine getirilemez. Belli bir emek, belli bir bilgi ve birikim ister. Denetim makaminda bulunan iyi olani, dogru olani, güzel olani tanidigi gibi, dogru ve yanlis karsisinda güçlü bir iradeye de sahip olmalidir. Dogru ve yanlis, güzel ve çirkin karsisinda tavri da net olmalidir. Hiç kuskusuz güçlü bir irade için de ilk önce belli bir bilgiye, belli bir bilince sahip olmak gerekiyor. Denetim yapan önce denetimi yaptigi kurumu, denetimini yaptigi isleyisi tanimalidir. Bu isleyisin artilarini ve eksilerini görmelidir… Ve artilari eksileri kendimiz gördügümüz gibi, icrada bulunana da bunu yine belli bir nizam ve intizam içinde göstermemiz gerekir. Denetleme yapmak kadar, denetimin sonuçlarini yansitmak da önemli. Dogruyu dogru sekilde takdir edebilmeli, yanlisi da dogru sekilde anlatabilmeliyiz. Sözlerimizin, bakislarimizin velhasil hal ve hareketlerimizin sekli, üslubu da belli bir disiplin gerektiriyor. Önce biz kendi içimizde disiplinli olmaliyiz. Eger Necip Fazil’in dedigi gibi zamana ve mekâna dayanabilecek bir nizam kurmak istiyorsak, dogru olani, güzel olani, iyi olani önce biz icra etmeliyiz. Niyetimiz ve hedefimiz insanlari dogruya ulastirmak olmali. Bunun için de disiplini korku temelinden uzaklastirmak ve sorumluluk-bilinç temeline oturtmak gerekiyor… Insanlar bizden korktuklari için dogruyu yapiyorsa, inanin bunun hiçbir önemi ve anlami yok. Tam tersine amacimiz hep birlikte dogruya, hakikate ulasmak olmali. Karsimizdakini kirarak, korkutarak bir nizam kuramayiz. Ve bir disiplin sorusturmasi aslinda adaletin tesisi demektir… Verilen bir karar toplumda belli bir disiplin ve nizam üzerine kurulmus bir birlige vesile olabilecegi gibi, bu birligi zedeleyebilir, ortadan da kaldirabilir. Denetim makaminda bulunmanin çok hassas bir nokta oldugunu hiçbir zaman unutmayalim. Nasil ki bir bedende bir organ nizamini kaybettigi zaman bütün vücut etkileniyorsa, bir kurumda nizamin bozulmasindan da bütün bir toplum etkilenecektir. Önce biz gayretli olmaliyiz, önce biz disiplinli olmaliyiz, önce biz adaletli olmaliyiz. Bunun için de adaleti önce biz bilmeli, biz tanimaliyiz. Adaleti bilmeyenden elbette ki adil olmasi beklenemez. Bu toplantinin bu anlamda hepimiz için bir vesile olmasini temenni ediyor, emegi geçenlere de tesekkür ediyorum” dedi.
Vali Kahraman, programin ardindan okul müdürleriyle bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284