Zilsiz Okul Uygulamasi Basladi

Ilimizde bundan böyle ders aralarinda okullarda zil çalinmayacak. Zilsiz Okul uygulamasi ilk olarak Hamza Anaç Ilkögretim Okulu’nda hayata geçirildi.

Zilsiz Okul Uygulamasi Basladi
 
Uygulamanin hayata geçirilmesi nedeniyle düzenlenen törene ilimiz Valisi Süleyman Kahraman, Milli Egitim Müdürü Bekir Aksoy, Egitim Denetmenleri Baskani Ahmet Sami Durgun, Milli Egitim Müdür Yardimcisi Selmani Karaçam, Okul Müdürü Mustafa Tekin Tuna, Okul Aile Birligi üyeleri katildi.
Vali Kahraman, Milli Egitim Müdürü Aksoy ve Okul Müdürü Tuna’dan ilk kez ilimizde düzenlenecek olan Zilsiz Okul uygulamasi konusunda bilgi aldi.
Vali Kahraman burada yaptigi konusmada, Ögretmenlerin ve ögrencilerin zil olmaksizin derslere girip çikmasinin zamani daha iyi kullanma anlaminda iyi bir deneyim oldugunu belirterek, Karaman’in her zaman Türkiye’de örnek olabilecek projelerle adini duyurmasi düsüncesinde oldugunu ve çalismalarin buna uygun yapildigini söyledi.
Ögretmen, ögrenci ve velilerin egitimle ilgili beklentilerini daha net görebilmek için il genelini kapsayan bir anket çalismasinin da olmasi gerektigini söyleyen Vali Kahraman, “Bireyler bilinçlendirilir, istekleri imkânlar ölçüsünde gerçeklestirilirse toplum her anlamda gelisir. Bu düsüncelerle her köyü ziyaret ettigimiz gibi okullarimizi da ziyaret edip, okulun müdürü gibi, ögretmeni gibi bir hassasiyette çalismalari yakindan takip ediyoruz. Böyle bir durumda çözülemeyecek hiçbir mesele kalmayacaktir” dedi.
Okul Müdürü Mustafa Tekin Tuna’da yaptigi açiklamada okullarinda pilot olarak uygulanan proje ile sorumluluk bilincinin kazanildigini, zamanin daha iyi yönetildigini ve otokontrol ile öz disiplinin tesis edildigini söyledi.
Okul Müdürü Tuna ayrica gürültü kirliligi ve elektrik tasarrufu noktasinda da bir kazanimlari oldugunu belirterek, okul velilerinden ve çevrede çogu vardiyali bir iste çalisan insanlardan olumlu tepki aldiklarini dile getirdi. Bu uygulama ile hedeflerine büyük oranda ulastiklarini söyleyen Tuna; “Bu uygulamanin daha çok gelistirilmesi ve diger uygulamalarla desteklenmesi gerekir. Okul yillari hayata hazirlik yillaridir. Bu dönemde ögrencilerimize zaman tanzimi yapmalarina ve zamani yönetmelerine firsat vermeliyiz. Hayatta en lüzumlu olan sey zaman yönetimi de bu sekliyle uygulamali olarak ögrencilere ögretilmis olacaktir” dedi.
Il Milli Egitim Müdürlügünden alinan bilgilere göre Karaman Hamza Anaç Ilkögretim Okulu’nda pilot olarak uygulanmaya baslanan ‘Zilsiz Okul’ projesinin 2012-2013 egitim ögretim yilinda ildeki tüm okullarda hayata geçirilecegi ve uygulama kapsaminda ögretmen ve ögrenciler derse giris ve çikis saatlerini duvarlardaki veya kollarindaki saatlerden takip edebilecekleri belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284