11 Projeye 3, 2 Milyon TL’lik Hibe

Tarim ve Köyisleri Bakanligi`nca uygulanmakta olan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi 6. Etap`ta hibe destegi almak için basvuran 11 projeye 3, 2 milyon TL hibe verildi.

11 Projeye 3, 2 Milyon TL’lik Hibe

Tarim Il Müdür Vekili Ismail Uluad, konu hakkinda yaptigi açiklamada, 2006 yilindan itibaren uygulanan Kirsal Kalkinma Yatirimlarinin Desteklenmesi Programi çalismalari ile ilgili bilgi verdi. Ismail Uluad, "Program ile kirsal alanda fakirligin azaltilmasina, gelir ve sosyal standartlarin yükseltilmesine, tarim sanayi entegrasyonunun saglanmasina, gida güvenliginin güçlendirilmesine ve alternatif gelir kaynaklari olusturulmasina imkân saglanmasi ve yeni istihdam alanlari olusturulmasi hedeflenmektedir. " dedi.
Tarima Dayali Ekonomik Yatirimlarin Desteklenmesi Programi (KKYDP) kapsaminda, kamu hizmetine yönelik sulama yatirimlarinin yüzde 75'i, ekonomik yatirimlarin ise yüzde 50'si hibe olarak, program kaynaklarindan finanse edilecegini belirten Il Müdür Vekili Uluad, program kapsaminda Il Müdürlügü'ne 17 proje basvurusu yapildigini dile getirdi. Yapilan degerlendirmeler sonrasinda, 2 adet toplu basinçli sulama ve 9 adet ekonomik yatirim projesi olmak üzere 11 adet proje hibe destegi almaya hak kazandigini ifade eden Uluad, "Kazanan projelerin toplam proje tutarlari 6, 4 milyon TL olup, bakanligimizca verilecek hibe tutari ise 3, 2 milyon TL'dir. Ilimize bu projelerin kazandirilmasinda önemli katkilari olan basta Sayin Valimiz Süleyman Kahraman'a ve milletvekilleri Lütfü Elvan ve Mevlüt Akgün'e tesekkür ederim. " dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284