406 Bin Ögrencinin Prim Yükü Kalkacak

Çalisma Bakani Çelik, yeni bir düzenlemeyle 406 bin ögrencinin prim yükünü devletin karsilayacagini söyledi. Çelik, 30 Haziran`a kadar kidem tazminati ve taseronluk konusunu netlestirmek istediklerini söyledi.

406 Bin Ögrencinin Prim Yükü Kalkacak

"Kidem tazminatini daha yaygin hale getiren bir düzenleme getirelim diyoruz" seklinde konusan Çelik, kidem tazminati alma konusunda çalisanlarin sikintiyla karsilastiklarini söyledi. Kidem tazminati ve taseronluk konusunu 30 Haziran'a kadar netlestirmek istediklerini ifade etti.

406 BIN ÖGRENCININ PRIM YÜKÜ KALKACAK
Sosyal güvenlik sistemindeki sorunlari gidermeye yönelik çalistiklarini belirten Çelik, sözlerini söyle sürdürdü: "Liseyi bitiren gençler üniversiteye giderken 4 aylik bir boslukla karsi karsiya kaliyorlar. Bunlara bir fatura çikiyor, 4 ay prim ödemeleri gerekiyor. 406 bin ögrenciye gelir testi yapildi. Onlari prim ödeme yükünden kurtariyoruz. Bu 4 ayi da saglik kapsamina aliyoruz. Onlarin saglik hizmeti kamu tarafindan karsilanacak."
Bir diger düzenleme hakkinda bilgi veren Çelik, "Adam Bag-Kur'lu ama SSK'ya mensup çalismasi olmus. Bu çalismasini beyan etmedigi için sen daha önce SSK'li olarak çalismissin diyen vatandasa basamak borcu çikiyor. Biz simdi vatandas bu sikintiyi yasamasin, yeni borçlarla karsilasmasin diye düzenleme getiriyoruz. Burada vatandasin eski sigortaliligini beyan etmemisse ister saydirip primini öder, isterse bulundugu konumda emekli olmak isteyebilir" diye konustu.
600 BIN EMEKLIYE TAKSIT KOLAYLIGI
Emekli olduktan sonra serbest çalisanlarla ilgili konusan Çelik, "600 kisi civarinda vatandas bu durumda. Onlara 36 aya kadar taksit kolayligi getiriyoruz. Ciddi yük üzerlerinden kalkiyor. Bir baska kisim da emekli olduktan sonra kamu kurumunda çalismaya basliyor. Emekli maaslari kesilmemis. Kim emekli olduktan sonra kamuda çalisiyor tespit etme imkani var. Yeni uygulamayla 2005 yilinda bir vatandas kamu kurumunda çalisiyor. Aradan 7 yil geçti. Ama bir yil çalismis. Biz 7 yil kendisinden maas kesilmedi diye 7 yil borçlanma çikiyordu. Simdi ne kadar çalistiysa o süre kapsama alinsin diyoruz" dedi.
TERÖR MAGDURUNA SEVK SARTI KALKIYOR
Bakan Çelik, özel hastanelerdeki fark ücretini sehit yakinlari ve gazilerden muaf tuttuklarini açikladi. Terör magdurlarinin hastane tedavilerinde sevk sarti da kaldiriliyor.
'EMEKLILIK YASINI ARTIRMA NIYETI YOK'
Emeklilik yasinin kademeli bir sekilde artirilmasinin karara baglandigini hatirlatan Çelik, emeklilikte yas artirma gibi bir niyetlerinin olmadigini kaydetti.
Kaynak: Sabah

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284