Ak Gıda, “Kadın Dostu İş Yeri Sertifikası” Kazandı

İçim markalı süt ve süt ürünlerinin üretici firması Ak Gıda, HAK-İŞ ve ÇAŞGEM ortaklığında yürütülen ‘Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi’ kapsamında belirlenen kriterlere uygun görülerek “Kadın Dostu İş Yeri” seçildi. Emine Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen törende Ak Gıda ekibi, ödülünü HAK-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’dan aldı.

Ak Gıda, “Kadın Dostu İş Yeri Sertifikası” Kazandı

Hak İşçi Sendikalar (HAK-İŞ) Konfederasyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ortaklığında yürütülen “Sosyal Diyalog Yoluyla Kadın Dostu İş Yerlerini Belgelendirme Projesi”nin sertifika ve ödül töreni, 30 Kasım Çarşamba günü Ankara’da düzenlendi. “Sendikal Harekete Katkı ve Katılım İçin Eğitim” sloganıyla gerçekleştirilen sertifika ve ödül törenine ulusal ve sendikal hareketten kadın temsilci ve üyelerinin yanı sıra T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan da katıldı.
İş Sağlığı ve Güvenliği alanında iş yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler, mobbing, çalışma hayatında haklar ve kadın konularında eğitimler verildi. Sertifika almaya hak kazanan şirketler, eğitimlerin gerçekleştirildiği iş yerlerinde saha gözlemleri ve 1192 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan anketler sonucunda belirlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284