AKIB Seçiminde Ömer Nazim Boynukalin Güven Tazeledi

29 Nisan 2014 tarihinde AKIB Seçimli Genel Kurul Toplantilari kapsaminda gerçeklestirilen Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Genel Kurulu seçimi yapildi.

AKIB Seçiminde Ömer Nazim Boynukalin Güven Tazeledi

Seçimli Olagan Genel Kurullarin gündemini açilis, Genel Kurul Baskanlik Divani'nin seçimi, Yönetim Kurulu çalisma raporunun okunmasi, görüsülmesi ve onaylanmasi, bilanço ve gelir-gider hesaplarinin incelenmesi ve onaylanmasi, Denetim Kurulu raporunun okunmasi, görüsülmesi ve onaylanmasi, Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun ibrasi, müteakip yil bütçe ve is programlarinin görüsülmesi ve onaylanmasi, yönetim kurulu baskani ile yönetim ve denetim kurulu asil ve yedek üyeleri ile Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi'ni TIM genel kurulunda temsil edecek olan delegelerin seçilmesi, dilek ve temenniler olusturdu.
Ihracatçi birliklerini yeniden düzenleyen yasa kapsaminda 4 yillik dönem için yapilan seçimler kapsaminda yapilan genel kurula tek listeyle gidildi. Toplam 62 üyenin oy kullandigi seçimde, üyelerinin tamaminin destegini alan Ömer Nazim BOYNUKALIN, yeni dönemde de birligin yönetim kurul üyeligine seçilmis oldu. Daha önce de ayni görevde iki dönem hizmet sunan Boynukalin, güven tazeleyerek tekrar ayni görevde yerini aldi.
Öte yandan ayni gün yapilan baska bir seçimle, Türkiye Ihracatçilar Meclisi üyesi olarak 4 yilligina göreve getirilen Boynukalin sunlari söyledi.
Beni bu göreve layik görerek seçilmemi saglayan firmalarimiza tesekkürlerimi sunarim. Geçmiste de ayni görevleri ifa ettigimden dolayi, görevlerime kaldigim yerden ancak hiz kesmeden devam edecegim için kivançliyim.
Hububat ürünlerinden bitkisel yaglara, çikolatadan makarnaya, islenmis gidadan bakliyata kadar genis yelpazeyi temsil etmesi nedeniyle ülke ihracatimizda oldukça önemli bir yere sahip olan Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri sektörünün, Türkiye'nin küresel ölçekte adini duyuran markalari ve saglam üretim altyapisiyla tarim sektöründe gelisme potansiyeli en yüksek is kollarindan biridir.
Toplam 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan sektörümüz, yurt disi satislarinda özellikle Orta Dogu Ülkeleri, Afrika ve Avrupa ülkelerine yogunlasmistir. Irak ise 2013 yilinda yine en önemli pazarimiz olarak öne çikmaktadir. Bu ülkeyi sirayla Suriye, Suudi Arabistan ve Libya takip etmektedir”
Boynukalin, önümüzdeki dönemde küresel ekonominin daha ilimli bir seyir izleyecegine inandigini belirterek, “Bu durumun etkisiyle ülkemizin yakalamis oldugu basariyi 2014 yilinda da sürdürerek sektörümüzün 2023 yili ihracat hedeflerine ulasacagi kanisindayiz. Önümüzdeki ay Karaman’da AKIB yönetim kurulumuzun sektör firmalari ile bir araya gelerek sorunlarin ele alinacagi bir toplanti yapacagiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284