Arap Ülkelerinin Bulguru Karaman`dan

Karaman`da bulunan Bumas Bulgur Fabrikasi`nin Genel Müdürü Orhan Göktekin, Basbakan Recep Tayyip Erdogan`in son aylarda Arap ülkeleri için verdigi mesajlarin bulgurda kendi ihracatlarini arttirdigini söyledi.

Arap Ülkelerinin Bulguru Karaman`dan
Karaman'dan Ortadogu'daki Arap ülkelerine bulgur ihracati yaptiklarini anlatan Genel Müdür Göktekin, "Libya basta olmak üzere Dubai, Birlesik Arap Emirlikleri, Suriye ve diger Arap ülkelerine satislarimiz olmaktadir. Basbakanimiz Recep Tayyip Erdogan'in Arap bahari gezisi öncesi satislarimiz bu ülkelere 25-30 ton ile sinirli idi. Isyanlarin baslamasiyla bu rakam gittikçe düstü. Yeniden olusan yönetimlerle birlikte ihracatimizda artislar olmaya basladi. Türkiye'den Basbakanimizin verdigi mesajlar Arap
dünyasinda pozitif olarak karsilandi. Bu mesajlarin ihracatimiza büyük katkisi oldu. Bunun ilk meyvelerini suan yaptigimiz 50 ton bulgur ihracatiyla bizler görmekteyiz. Bu ihracatimizin ileriki günlerde artarak devam edecegi görünüyor" seklinde konustu.
"LIBYA'YA BULGUR IHRACATIMIZ YÜZDE 100 ARTTI"
Su an Libya'ya bulgur gönderdiklerini ifade eden Genel Müdür Orhan Göktekin, "Libya'ya iç savas baslamadan önce de ihracatimiz vardi. Ancak Basbakanimizin bu ülkeye ziyaretinden sonra bizim ihracatimiz bir kat daha artti ve bu ihracatin ileriki aylarda artarak devam edecegine de inaniyorum. Çünkü yaptigimiz baglantilar bunun bir göstergesidir. Satislarimiz da yüzde 100 artmistir" dedi.
"ÜRETIMIN ARTMASI ISTIHDAMI DA SAGLADI"
Önceden bulgur fabrikalarinin dur kalkla çalisan bir fabrika oldugunu belirten Göktekin, "Son üç aydir seri üretime geçtik. Seri üretimin vermis oldugu yogun çalismadan dolayi da fabrikamizda belli bölümlere isçi alimlarimiz olmustur. Daha önce 27 kisi çalisan fabrikamizda su an 48 kisi çalisiyor. Üretimimiz arttikça da isçi alimlarimiz devam edecek" diye konustu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284