Bahçeden Soframiza Elma Konulu Panel Yapildi

Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan elmacilik sektöründeki üreticilerin karsilastigi sorunlara çözüm bulmak ve daha bilinçli üretim yapmalarini saglamak, elmacilikta gelisen yeni teknik ve teknolojiyi üreticilere ulastirmak amaciyla düzenlenen “Bahçeden Soframiza Elma” konulu panel Müdürlügün Toplanti Salonunda yapildi.

Bahçeden Soframiza Elma Konulu Panel Yapildi
Toplantiya Vali Süleyman Kahraman, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, Vali Yardimcisi Latif Memis, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, Ziraat Odasi Baskani Erüment Yilmaz ile elma üreticileri katildi.
Toplantida bir konusma yapan Il Gida Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad, yogun nüfus artisina paralel olarak tüm dünyada tarima olan ilginin giderek arttigini belirterek, “Tarimsal üretimin yeterli olmadigi ve beslenme açiginin bulundugu bilinmektedir. Artan nüfusun bilinçli ve saglikli bir sekilde beslenmeleri için üretimin yeterli olmasi gerekmektedir. Gerek ülkemizin, gerekse ilimizin ekonomisinde elmaciligin payi büyüktür. Elma ülkemizde uzun yillardan beri yetistirilmesi yapilan üretim ve alan bakimindan yetisen meyvelerin basinda gelmektedir. Elma üretiminde ülkemiz 2 milyar 630 ton üretimle dünyada üçüncü durumdadir” dedi.
Vali Süleyman Kahraman’da konusmasinda ilimizde tarimin çok önemli bir konu oldugunu söyleyerek, “Tarima dayali olarak bisküvi sektörü var. Elmacilik, kiraz ve organik tarim yapiliyor. Bu bizim için çok önemli. Her geçen yil bu saydigim ürünlerin üretimi artmaktadir. Ilimiz ekonomisinde özellikle elma çok önemli bir yer tutuyor. Elma üreticilerimiz bilimsel bir sekilde yani usulüne uygun elma üretiyorlar ama onlarin bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi de çok önemli bir husustur” diye konustu.
Daha sonra Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden gelen Bahçe Bitkileri Bölüm Baskani Prof. Dr. Lütfi Pirlak, Bitki Koruma Bölümü ögretim üyesi Doç. Dr. Nuh Poyraz, Arastirma Görevlisi Dr. Ferhan Küçükbasmaci Sabir, Il Gida Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Yardimcisi Refik Kiraz katilimcilari elmacilik konusunda bilgilendirdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284