Bastug: Tesvik Kanununun Süresi Uzatilmali

2012’nin sonunda uygulamasi bitecek olan 5084 sayili Tesvik Yasasi süresinin uzatilmasiyla ilgili açiklama yapan Karaman Ticaret Borsasi Yönetim Kurulu Baskani Ekrem Bastug önemli ölçüde düzelme egilimi gösteren ancak uzunca bir süredir piyasalari etkileyen ekonomik problemlerin birçok isletmeyi olumsuz yönde etkiledigini ifade etti.

Bastug: Tesvik Kanununun Süresi Uzatilmali

Bastug konuyla ilgili olarak yaptigi açiklamada, “Bilindigi üzere ilimiz 5084 sayili Yatirimlarin ve Istihdamin Tesviki Kanunu kapsamindadir. Ilimizdeki birçok isletmede bu kanun kapsaminda tesviklerden yararlanmaktadir ve bu sayede ülke ekonomisine ve istihdama katkida bulunmaktadir. Bugün, 5084 Sayili Yasanin uygulandigi illerde yatirimlar ve istihdam saglanan tesviklere ragmen isletmeler vergi, SSK primleri ve diger maliyet girdilerini karsilamakta zorlanmaktadirlar” dedi.
Özellikle is dünyasini zorlayan ekonomik sartlara da deginen Bastug , “Dünyadaki ekonomik krizin etkileri tam atlatilamadan bu sürenin bitecek olmasi hem isletmeler hem de çalisanlar açisindan tehlike arz etmektedir. Tam rekabet piyasasi sartlari göz önüne alindiginda da bir çok isletme maliyetleri kaldiramayacak ve ya kapanacak ya da kapasite küçülteceklerdir ve bu isletmelerdeki birçok insanimiz issizler ordusuna katilacaktir” diye konustu.
Son olarak 49 ili kapsayan 5084 Sayili Yasanin, son zamanlarda ilk uygulandigi dönemden daha önemli hale geldigini ifade eden Bastug,Yasanin uygulama süresinin 31 Aralik’ta sona ermesinin yatirim yönünden sikinti çeken bölgelerin sorunlarinin katlanarak artacagini, bazi illerin mevcut durumlarini bile koruyamama noktasina gelecegini tekrar vurgulayarak kanunun 31 Aralik 2012 tarihinden 31 Aralik 2017 olarak degistirilmesi gerektigi kanaatinde olduklarini bildirerek Sanayi ve Ticaret Bakanligi, Valilik ve Karaman Milletvekilleri nezdinde girisimlerde bulunduklarini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284