Belediyeden Yapılandırması Bozulan Vatandaşlara Son Fırsat Uyarısı

İlimiz Belediyesi 7143 sayılı kanuna göre yapılandırması bozulan vatandaşların borçlarını ödemesi hususunda yeni bir kolaylık getirdi.

Belediyeden Yapılandırması Bozulan Vatandaşlara Son Fırsat Uyarısı

Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre; 7143 sayılı kanunla yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden borçlular 28 Şubat 2019 tarihine kadar yapılandırma imkânından yeniden yararlanabilecek.
Konuyla ilgili İlimiz Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada: “5 Ocak 2019 tarih ve 30646 sayılı resmi gazetede yayımlanan 7143 sayılı kanun genel tebliği gereğince, 7143 sayılı kanundan yararlanma hakkını kaybedenler; Kanunun geçici 2. maddesinin 1. fıkrası ile kanun kapsamında yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde geçici 2. maddenin yürürlüğe girdiği 28.12.2018 tarihi itibariyle ödenmesi gereken tutarları süresinde ödemeyerek kanun hükümlerini ihlal eden borçlulara, ihlale neden olan tutarları ödemeleri gerektiği tarihten ödeme tarihine kadar geçen süre için kanunun 9. maddesinin 6. fıkrasında belirlenen ve ödemede gecikilen her ay ve kesri için hesaplanması gereken geç ödeme zammı ile birlikte 28 Şubat 2019 tarihine kadar ödemeleri halinde kanun hükümlerinden yeniden yararlanma imkânı sağlanmıştır.  Vatandaşlarımızın fıkra hükmünden yararlanabilmesi için, 7143 sayılı kanun kapsamında borçların yapılandırılmış olması ve 28 Aralık 2018 tarihi itibariyle ödenmesi gereken tutarların süresinde ödenmemesi nedeniyle kanun hükümlerinin ihlal edilmiş olması şartı ile yapılanma yapılmaktadır. Bu kapsama girmeyenler yapılandırmadan yararlanamayacaktır ” ifadeleri kullanıldı.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hemseri
Hemseri - 5 yıl Önce

"AF" ların sonu yok. Bu memlekette vergisini zamanında ödeyen vatandaş enayi durumuna sokuluyor her yıl ve devamla... Yazıklar olsun!

SIRADAKİ HABER

banner284