Bölgelerin Afet Riski Belirlenecek!

Çevre ve Sehircilik Bakani Erdogan Bayraktar, yürütecekleri Bütünlesik Afet Yönetimi Projesi kapsaminda hazirlanacak risk haritasina göre, bölgelerin deprem, su baskini ve yangin risklerinin belirlenecegini bildirdi.

Bölgelerin Afet Riski Belirlenecek!
Bayraktar, yaptigi açiklamada, bir ülkenin kalkinmasi, gelismesi ve insanlarinin mutlu olabilmesinin, sadece kisi basina düsen milli gelirin artirilmasiyla gerçeklesemeyecegini söyledi.
Teknik altyapinin, medeniyetin en temel göstergeleri arasinda yer aldigina isaret eden Bayraktar, bu bakimdan Türkiye'nin geldigi noktada kentsel dönüsümün kaçinilmaz oldugunu ifade etti.
Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50'den, Türkiye nüfusunun yüzde 75'ten fazlasinin sehirlerde yasadigina dikkati çekerek, Bakanlik olarak sehirleri, kasabalari, köyleri salas ve kaçak yapilarla afet riski tasiyan binalardan kurtarmak için var güçleriyle çalisacaklarini anlatti.
-''Bütünlesik Afet Yönetimi Projesi''-
Bakanlik olarak Basbakanlik Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile ''Bütünlesik Afet Yönetimi Projesi'' üzerinde çalistiklarini dile getiren Bayraktar, projeyle bölgelerin risk haritasinin çikarilacagini bildirdi.
Haritada, bölgelerin deprem, su baskini ve yangin risklerinin belirlenecegini belirten Bayraktar, ayrica havaalanina yakin bölgelerde uçak düsmesine, petrol dolum tesisi yakininda patlamalara karsi risk durumunun tespit edilecegini vurguladi.
-Bölgelere risk puani verilecek-
Bu alanlarin afet yönetim modellerinin belirlenecegini ve bölgelere risk puani verilecegine isaret eden Bayraktar, bu puanlarla alanlarin hangi tehlikelere daha açik oldugunun ortaya çikacagini kaydetti.
Bayraktar, çalismayla ülkenin risk önceliginin belirlenecegine ve Türkiye'nin kentsel dönüsümdeki yol haritasinin çikarilacagina dikkati çekerek, söyle konustu:
''Bu çalismalar önce ülke genelinde, makro ölçekli olacak. Daha sonra da iller bazinda ve ilçeler bazinda mikro ölçeklere kadar inecek. Istanbul'un deprem geçmisi var mi? Var. Bu deprem geçmisinin sonucunda hasarlar var mi? Var. Yikimlar var mi? Var.
Bu konuda AFAD çalisiyor, Devlet Su Isleri'nin çalismalari var. Bizim de olacak. Bir ortak çalisma neticesinde buralar peyderpey dönüstürülecek, bundan kaçis yok. Önce Türkiye genelinin daha sonra il ve ilçelerin risk haritasi çikarilacak.'
Kaynak: Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284