Çiftçilere 61 Bin Asili Bag Çubugu Dagitildi

Ilimizde kirsal alanlarda, sulama imkâni olmayan yerlerde ve meyilli arazilerin büyük bir kismi olan 50 bin dekar alanda bag alanlari mevcuttur. Özellikle son yillarda alan olarak büyük bir düsüs yasayan bag alanlarimizdan daha yüksek verim alinan, ticari öneme sahip pazar degeri yüksek çesitlerin yer almasini saglamak amaciyla il özel idaresi destekli 61.000 adet bag çubugu dagitildi.

Çiftçilere 61 Bin Asili Bag Çubugu Dagitildi
Il Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürü Ismail Uluad konuyla ilgili yaptigi açiklamada, “Ilimizde özellikle daglik bölgelerde genis bir üretim alanina sahip olan bagciligimiz, 35 bin ton üretimiyle Türkiye üretiminde önemli bir yere sahiptir. Yapilan yayim faaliyetleri ve egitim toplantilari ile yüksek sistem modern bag tesislerinin yayginlasmasi, uygun anaç ve çesit seçimi, budama, besleme ve ilaçlama gibi konularda önemli gelismeler olmustur.
Bagciligimizi daha da gelistirmek ve çiftçilerimizi bilinçlendirmek için yerel çesitlerimiz yerine hastaliklara dayanikli ve pazar degeri yüksek yeni çesitlerin ilimiz bagciligina kazandirilmasi amaciyla % 50’si Il Özel Idaresi ve % 50’si de çiftçi katkisi olmak üzere çiftçilerimize 61 bin adet bag çubugu dagitilmistir. Gida, Tarim ve Hayvancilik Bakanligimizca sertifikali bag çubugu ile bag tesisi yapan üreticilerimize ve standart bag çubugu ile bag tesis eden üreticilerimize alan bazinda desteklemeler yapilmaktadir. Üreticilerimizin bag tesis etmeden önce, tesisten sonra ve diger tüm tarimsal konularda Gida, Tarim ve Hayvancilik Il ve Ilçe Müdürlükleri ile Tarim Merkezlerimize ugrayarak bilgi almalari, bilinçli olarak yapilan bag alanlarinin artmasinda ve bagciligin gelismesinde önemli katkilar saglayacaktir” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284