Duru Pratik Haşlanmış Bakliyat Raflarda 

Duru Bulgur’un sağlıklı beslenmeyi pratikleştirmeye yönelik AR-GE çalışmalarının ilk etabı tamamlandı. 

Duru Pratik Haşlanmış Bakliyat Raflarda 

Nesillerin iyi beslenmesine yönelik sağlıklı ürünler için çalışan Duru Bulgur, yeni inovatif ürünü Duru Pratik’i piyasaya sundu. Lezzeti ve doğallığıyla sofraları tamamlayacak Duru Pratik, salatadan mezeye, pilavdan çorbaya her tarife ve bakliyat yemeklerine sağlıklı pratiklik katacak.
İnovasyona ve AR-GE'ye yaptığı yatırımlarla adından sıkça söz ettiren Duru Bulgur, yeni inovatif ürünü Duru Pratik’i tüketiciyle buluşturdu. Hem zamanı, hem sağlığı, hem de lezzeti önemseyen, yoğun bir iş temposunda çalışan insanlar için kurtarıcı bir ürün olarak planlanan Duru Pratik’in haşlanmış börülce, haşlanmış kırmızı fasulye, haşlanmış fasulye ve haşlanmış nohut olmak üzere 4 çeşit ürünü bulunuyor. 
Yoğun İş Temponuzda Duru Pratik’le Sağlıklı Beslenin!
Duru Bulgur Gıda Mühendisi Ece Duru, Duru Pratik’in hem pazar hem de tüketici için yeni bir ürün olduğunu belirterek, “Yoğun iş hayatı insanları hızlıca hazırlanmış, geçiştirme gıdalara sürüklüyor. Bu da beraberinde sağlıksız beslenmeyi getiriyor. Duru Pratik, tüketicilerimizin kısa zamanda lezzetli, sağlıklı, doğal ve temel besin ihtiyacını karşılayacak bir ürün. Kullandığımız özel ambalaj da Duru Pratik’i tüketicilerimizin gözünde güvenilir kılıyor” dedi.
Yüzlerce Reçete Çalışıldı
Uzun süredir sağlıklı, doğal ve pratik bir ürün üretmek istediklerini vurgulayan Ece Duru, şöyle devam etti: “Lezzetli bir ürün üretirken aynı zamanda raf ömrü uzun, sağlıklı, doğal içerikli ürün çıkarmak araştırma ve zaman istiyor. Tüm bunların yanında tüketiciye inovatif ürün sunmak da çok önemli. Laboratuvarda yüzlerce reçete çalışıldı. Reçetemiz tamamlandıktan sonra ürünün seriye geçiş süreci başladı. Duru Pratik ürünlerinin tüm süreçleri 2 yılda tamamlandı”  Tamamen Doğal İçerikli
Duru Pratik ürünlerinin tamamen doğal içerikli olduğunu vurgulayan Duru, “Ürünler sadece kuru bakliyat, su ve tuz içeriyor. Ürünler kendi ambalajı ile kendi suyunda pişiyor ve sterilize oluyor. Sterilizasyon yüksek sıcaklık ve kısa sürede kapalı şekilde gerçekleşiyor ve raf ömrü uzun bir ürün doğuyor. Ürünlerin kendi suyunu da yemeklerde kullanabiliyoruz. Pişme sırasında ürünlerden suya geçen besin öğelerini de kullanmış oluyoruz” diye konuştu. 
Duru Pratik ürünlerinde kullandıkları ambalajın da çok özel olduğunu dile getiren Ece Duru, şöyle konuştu: “Duru Pratik ambalajı Bpa free ambalaj. Yani diğer konserve ürünlerde olduğu gibi sterilizasyon sırasında Bisfenol A (Bpa) kimyasalının ürüne geçmesi söz konusu değil. Aynı zamanda alüminyum katmanı içermiyor. Ambalajı hem kolay açılabilir hem de sağlıklı” Doğal Lezzet Korunarak Üretiliyor
Duru Pratik için özel bir yatırım yapıldı. Üretim sürecinde bakliyatların besin değerlerini korumak çok önemli bir detay. Bakliyatlar tamamen doğal üretim sürecini kaybetmeden paketleniyor. Yüksek sıcaklıkta ve kısa sürede yapılan sterilizasyon ürünün doğal lezzetini koruyor, tıpkı evde yapılmış bir lezzetle sofralarımıza geliyor.
Duru Bulgur Hakkında
1935 yılında Ziya Duru’nun temellerini attığı firma, kuruluşundan bu yana aynı kalitede tüketicilerine ürünlerini ulaştırmayı kendine görev edinmiştir. Bugün tecrübeli 380 personeli, 3 bulgur üretim merkezi ile günlük 250 ton üretim kapasitesi ile tüketicilerine doğal ve sağlıklı ürünlerini ulaştırmaktadır. Yurt içinde 38 bayisi, 6 bölge müdürlüğü ve yurtdışında yaygın bir dağıtım yapan Duru Bulgur, tüm Avrupa Birliği ülkelerine, Amerika, Kanada, Japonya, Çin, Avustralya, Libya, Mısır, Nijerya gibi 51 farklı ülkeye kendi markasıyla ihracat yapmaktadır. Bulgur dışında doğal ve sağlıklı olan bakliyat ve pirinç ürünlerini de işleyip, paketleyen Duru Bulgur; kaliteye verdiği önemi ISO 9001: 2015 Kalite Yönetim Sistem Belgesi, ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Belgesi ve BRC Food Belgesi ile kanıtlamıştır. Duru mamulleri ayrıca HELAL ve KOSHER belgelerine sahiptir.
Ece Duru Hakkında
Ece Duru, Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde mezun oldu. Kariyerine Duru Bulgur’da Kalite Güvence Yöneticisi olarak başlayan Ece Duru, halen Ar-Ge ve Duru Pratik Üretim Yöneticiliği görevlerini başarıyla sürdürmektedir.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2019, 14:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ali ünüvar
Ali ünüvar - 5 yıl Önce

Yolunuz açik olsün.kutluyoruz...

Suzan Özpeynirci
Suzan Özpeynirci - 5 yıl Önce

Emeğine sağlık güzel kızım. Başarılarınız daim olsun.

Ayşen Kızıltoprak başarılarının
Ayşen Kızıltoprak başarılarının - 5 yıl Önce

Başarılarının devamını diliyorum Sevğilerimle

Șerife Bülbül
Șerife Bülbül - 5 yıl Önce

Başarılarıyın devamını diliyorum emeğie sağlık ece ciğim harika ürünler

Șerife Bülbül
Șerife Bülbül - 5 yıl Önce

Başarılarıyın devamını diliyorum emeğie sağlık ece ciğim harika ürünler

Zübeyde ALTAY
Zübeyde ALTAY - 5 yıl Önce

Tebrik ederim Ececim.Yolun açık olsun ,başarıların daim olsun.

Şenel Köklen YÜCEL
Şenel Köklen YÜCEL - 5 yıl Önce

Ececiğim tebrikler Başarılar ının devamını dileriz öptük

Kadriye Kamer
Kadriye Kamer - 5 yıl Önce

Tebrikler Ececiğim başarıların daim olsun.


SIRADAKİ HABER

banner284