Emekli Olup Da Çalisana Af Geliyor!

SGK ve Gelir Idaresi ortak çalisma ile emekli kayitlari incelendi. 234 bin çalisan emeklinin 800 milyon liralik destek primi borcu bulundu. 480 bin esnaf, isçi ve memur emeklisinin ise incelemesi sürüyor.

Emekli Olup Da Çalisana Af Geliyor!
Bu kisiler içinde 400 binin üzerinde vatandasinprim borcunun oldugunu tahmin eden SGK, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'na birrapor gönderdi. Rapora göre, borçlu sayisi 600 bin, borç miktari 1,5 milyar lira.
Bu gelisme üzerine Çalisma Bakanligi, Meclis'e gelmesi beklenen Sosyal Sigortalar ve GenelSaglik Sigortasi Kanunu'nda degisiklik öngören düzenlemeye bir madde ekledi.
4 ay içinde basvuru sarti
Buna göre, sosyal güvenlik destek primi borcu biriken sigortali çalisan emekliye yapilandirma hakki getiriliyor. Borçlar enflasyona göre güncellenerek 36 ay takside bölünecek. Faiz ve gecikme zammi silinecek. Yasa çikincaborçlularin 4 ay içinde SGK'ya basvurmasi gerekiyor.
92 milyon liralik borç silinecek
Düzenlemede vatandasa çikarilan çifte ve haksiz faturaya da af getiriliyor. Kendisi sigortali iken, anne baba es veya çocuklari üzerinden hastanede tedavi ve muayene olanlara borç çikarilmisti. 100 bin kisinin toplam 92 milyon lira borcunun biriktigi tespit edildi. Vatandaslari magdur eden bu durum 45. maddeyle ortadan kaldirildi. 2009 yilindan 31 Ocak 2012 tarihine kadar çikarilan 92 milyon lira borç silinecek.
Kaynak: Bugün

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284