Emeklilere Müjdeli Haber

SGK, ocak ayinda emeklilere zam yapilacagini açiklarken, emekli ayligi baglama süresini de düsürüyor.

Emeklilere Müjdeli Haber

SGK'dan emeklilere çifte müjde geldi. Müjdeyi canli yayinda veren SGK Baskani Fatih Acar, ocak ayinda emekli ayligina zam yapilacagini ve emekli ayligi Baglama süresini indireceklerini açikladi. Emekli maaslarina 10 ila 332 TL arasinda iyilestirme yapilacak.
EMEKLILERE ÇIFTE MÜJDE
Skytürk360 TV'ye konuk olan SGK Baskani Fatih Acar, emeklilere müjde verdi. 2000 yilindan önce emekli olanlarla, 2000 yilindan sonra emekli olanlar arasinda uçurum oldugunu ifade eden Acar, bakanligin bu adaletsiz durumun çözülmesi adina önemli gayret gösterdigini belirtti ve "Emeklilerimizin ayliginda 2013 yilinda 10 TL ile 322 TL arasinda iyilestirme yapacagiz" dedi.
Intibak hesaplamalari yaparken 2500 emeklinin maasinin eksik hesaplandigini belirten Acar, "2500 emeklinin maasi eksik hesaplanmis. Bunlar toplu olarak Ocak'ta fark alacak. Bunlardan birinin hesabina 22 bin TL yatiracagiz." bilgisini verdi.
81 ILDE KAYITDISIYLA MÜCADELE
Kayit disilik konusuna da deginen SGK Baskani Acar, 81 ilde kayit disi mücadele servislerinin kuruldugunu belirterek, 4 yilda 1milyon 250 bin çalisanin kayit altina alindigini vurguladi. Teknik altyapi sikintisini gidermek bakimindan Türk Telekom'la özel bir anlasma yaptiklarini söyleyen Acar, "Telekom özel hat verdi, provizyon arizasi olmayacak. Biz bir Sosyal Güvenlik Kurumuyuz. 74 milyona hizmet veriyoruz. Bize otobanda yer tahsil edin dedik ve yaklasik bir aydir özel otobanda ayrilmis hattan hizmet ediyoruz."
ÜNLÜ FUTBOLCULAR ASGARI ÜCRET ILE PRIM YATIRIYORDU
Milyon dolarlik futbolcularin asgari ücretle prim yatirdiklarini tespit ettikten sonra harekete geçtiklerini aktaran Acar "Asgari ücretli o kadar ünlü futbolcu çikti ki hayret ettik. Asla bu tabloyu kabul etmeyecegimizi söyleyerek bu tablonun 1 yil içerisinde düzeltilmesi gerektigini net bir sekilde ifade ettik.
Futbol kulüplerine yaptigimiz çalismayi 2013'te sektör sektör derinlestirecegiz." ifadelerini kullandi. Acar, asgari ücretten prime esas matrah beyan edenlerin oraninin 2008'lerde yüzde 60'larda iken bugün yüzde 41'lere indigi de kaydetti.
EMEKLILERE 104 MILYAR LIRA KAYNAK AKTARILDI
Sosyal Güvenlik Reformu'ndan önce 38 yasinda emekliligin tabii bir uygulamaya dönüstügüne dikkat çeken Acar, ''15 yil prim ödeyen 40 yil emekli ayligi aliyordu." dedi. Bunun ülkeye çok ciddi faturasinin oldugunu belirten Acar, bugün gelinen noktada 10,4 milyon emekli oldugunu ve emeklilere 104 milyar lira kaynak aktarildigini söyledi. Türkiye'nin gelecekte daha yasli bir nüfusla karsilasacagini ifade eden Acar, bu sebeple Sosyal Güvenlik Reformu'nun son derece önemli oldugunu dile getirdi.
"EN ÖNEMLI GIDERIMIZ EMEKLI MAASLARI"
Merkezi Yönetim Bütçesi'nin yüzde 40'ndan fazlasini SGK'nin olusturdugunu söyleyen Acar, su bilgileri verdi:
"2012 bütçemize baktigimiz zaman toplam gelirimiz 133,2 milyar lira, toplam giderimiz 158,7 milyar lira. Açik olarak öngörülen rakam 25,4 lira. Prim gelirlerimiz ise 93,5 milyar lira. Bütçemiz içerisinde en önemli gelir kalemlerimiz prim gelirlerimiz.
Giderlerimiz açisindan baktigimizda en önemli giderlerimiz emekli maaslari, 104,7 milyar lira. Saglik giderlerimiz 43,4 milyar lira. Bu tabloya baktigimizda söyle bir fotograf verebiliriz; sosyal güvenlik reformuyla birlikte sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sisteminin temelleri atildi."
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284