Enerji Bölgesi Sanayiyi Hizlandiracak

Konya Ticaret Odasi (KTO) Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Öztürk, Karapinar ilçesinde Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi kurulacak olmasinin Konya sanayisinin gelismesini hizlandirmasi açisindan önemli oldugunu söyledi.

Enerji Bölgesi Sanayiyi Hizlandiracak
KTO Baskani Selçuk Öztürk, Karapinar ilçesinde Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi’nin kurulmasi ile ilgili Bakanlar Kurulu kararinin, Konya’yi enerji üreten bir sehir haline getirecegini belirtti. Bu konuda taleplerini uygun görerek karar alan Basbakan Recep Tayyip Erdogan ve Disisleri Bakani Ahmet Davutoglu basta olmak üzere tüm Bakanlar Kurulu’na, proje ile ilgili çalismalarindan dolayi Konya Valiligine tesekkür eden Öztürk, “Toplam 60 milyon metrekarelik bir alanda hizmet verecek bölgede, günes enerjisi elektrik enerjisine dönüstürülecek projeyle 8.5 milyar dolarlik yatirim Konya’ya kazandirilacak. Sehrimizin enerjide disa bagimliliginin kalkmasi, gelisen sanayimize daha büyük katki yapacaktir. Enerji ihtisas bölgesinde, günesten elektrik üretmenin yani sira enerji sektörüne yönelik her türlü üretimin faaliyete geçirilecek olmasi sehrimizi bölgenin ve ülkemizin enerji üssü haline getirecektir. Bu bölgeye yapilacak yatirimlar için yeni tesvik siteminden farkli olarak daha genis bir tesvik verilmesi düsünülmektedir. Böylece bölgeye özel hazirlanacak yeni tesvik uygulamasi daha fazla yatirimciyi bölgeye çekecektir. Ayrica diger sektörleri de tetikleyecek enerji üretiminin Konya’da olmasi, yatirimcilar için birçok avantaji barindiran sehrimize daha fazla yatirimi kazandiracaktir. Issizlik sorunumuzun çözümü için katki saglayacak projeyle yaklasik 30 bin kisiye istihdam saglanacak” dedi.
Enerji Ihtisas Endüstri Bölgesi’nin Türkiye’nin cari açik sorununu da çözüm olusturulacak bir proje oldugunu ifade eden Öztürk, “En çok sikinti duydugumuz cari açigin kapatilmasi için, açik verdigimiz sektörlerde üretimin zorunluluk oldugunu sürekli olarak dile getiriyorduk. Dis ticaret açigimizin yüzde 50 olusturan enerji ithalatini azaltmak için ülkemizin enerji potansiyellerini degerlendirmemiz gerekir. Karapinar bölgesinde günesten üretilecek enerjide disa bagimliligimizi azaltacaktir” seklinde konustu.
Kaynak: IHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284