Enerji Sektörüne Devlet Yardimi Geliyor

Kömür ve motorlu kara tasitlari yatirimlari da yeni tesvik sisteminden yararlandirilacak.

Enerji Sektörüne Devlet Yardimi Geliyor

Enerji sektöründe linyit, taskömürü, kaya kazi, kömüre bagli metan gazi yatirimlari ile motorlu kara tasitlari ana sanayinde gerçeklestirilecek yatirimlar da yeni tesvik sisteminden yararlandirilacak.
Bakanlar Kurulu'nun, ''Yatirimlarda Devlet Yardimlari Hakkinda Kararda Degisiklik Yapilmasina Dair Karar''i Resmi Gazete'nin bugünkü sayisinda yayimlandi.
Karar'in ''öncelikli yatirim konulari'' baslikli 17'nci maddesine motorlu kara tasitlari ana sanayinde gerçeklestirilecek yatirimlar ile enerji sektöründe linyit, taskömürü, kaya gazi, kömüre bagli metan gazi yatirimlari da eklendi.
Buna göre, motorlu kara tasitlari ana sanayinde gerçeklestirilecek asgari 300 milyon lira tutarindaki yatirimlar, asgari 75 milyon lira tutarindaki motor yatirimlari ile 20 milyon lira tutarindaki motor aksamlari, aktarma organlari/aksamlari ve otomotiv elektronigine yönelik yatirimlar ile enerji sektöründe turba, linyit, taskömürü, kömüre bagli metan gazi, antrasit, asfaltit, bitümlü sist, bitümlü seyl yatirimlari da yeni tesvik sisteminden yararlanacak.
Kararin ''diger desteklerden yararlanma'' baslikli 29'uncu maddesi yapilan düzenlemeye göre, bu Karar kapsamindaki destek unsurlarindan yararlanan yatirim harcamalari, diger kamu kurum ve kuruluslarinin desteklerinden yararlanamayacak. Ancak, diger kamu kurum ve kuruluslarinin sadece sübvansiyonlu kredi desteginden yararlanan yatirimlar, bu Karar kapsaminda faiz destegi disindaki diger destek unsurlarindan yararlanabilecek.
19 Haziran 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayimlanarak yürürlüge giren ''Yatirimlarda Devlet Yardimlari Hakkinda Karar'' ile katma degeri yüksek yatirimlara gümrük vergisi muafiyetinden KDV istisnasina, sigorta primi isveren hissesi desteginden yatirim yeri tahsisi ve faiz destegine kadar birçok alanda tesvik getirilmisti.
Bakanlar Kurulu'nun Karari 19 Haziran 2012 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüge girdi.
Kaynak: RotaHaber
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284