Esnaf Odalari Birligi Baskani Yenilmez: “Ekmege Kesinlikle Zam Yok!”

Karaman Firincilar, Lokantacilar, Pastacilar ve Gida Maddesi Üreten Isyerleri Esnaf Odasi Baskani Ahmet Yenilmez daha önce de ifade ittikleri gibi 2013 yili içerisinde ekmege kesinlikle zam yapilmayacagini belirterek, hedeflerinin tüketiciye daha kaliteli ekmek sunmak oldugunu söyledi.

Esnaf Odalari Birligi Baskani Yenilmez: “Ekmege Kesinlikle Zam Yok!”

Yenilmez konu ile ilgili yaptigi açiklamada “Herkesin malumu oldugu gibi son zamanlarda un fiyatlarinda artislar oldu. Ülkemizde ve Iç Anadolu’da komsu illerimizde ekmek fiyatlarinda bazi artislar görüldü. Bunun yaninda ekmek satislarinda rekabet olan iller de var. Ilimizde de ekmek uzun süredir 50 kurustan satilmaktadir. Bu konuda Karaman Belediyesi ile uyum içerisinde olunacaktir. Kesinlikle Belediye Baskanimizin bilgisi disinda ekmege zam yapilmayacaktir. Su anda bazi ekmek imalatçilari arasinda rekabet yapiliyor. 3 adet ekmek 1.- Liradan satiliyor. Bu durum tamamen firincilarin kendi kararidir. Ekmek fiyatlarindaki rekabet ve asiri fiyat düsüklügünün ekmek kalitesini düsüreceginden ve firinci esnafinin zarar edeceginden endise etmekteyiz. Bizim amacimiz ekmegin kalitesini artirmak, tüketicilere daha kaliteli ekmek sunmaktir.” dedi.
Ekmek israfi konusuna da deginen Yenilmez, “Ekmek israfinin önlenmesi konusunda Hükümetin ve Valiligimizin baslatmis oldugu kampanyayi cani gönülden destekliyoruz. Tüketicilerimize ihtiyaçlari kadar ekmek almalarini, bayat ekmekleri de degerlendirmelerini (tirit, ekmek asi ve kurutarak galeta unu yapmak gibi) tavsiye ediyoruz. Tüketicilerimizin ekmegi ihtiyaçlari kadar ve günlük olarak almalarini öneririz, böylece hem ekmek bayatlamaz hem de ekmek israfi önlenmis olur” diye konustu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284