Esnaf Ve Sanatkârlarin Bankalara Olan Ticari Kredi Borçlarina Yapilandirma Getirildi

Esnaf ve Sanatkârlar Odalari Birligi Baskani Ahmet Yenilmez, Esnaf ve Sanatkârlarin Ticari Kredi Borçlari ve Kredi Karti Borçlari ile ilgili olarak TESK’in bazi bankalarla protokol imzaladigini ve borç yapilandirmasi saglandigini belirterek sunlari söyledi.

Esnaf Ve Sanatkârlarin Bankalara Olan Ticari Kredi Borçlarina Yapilandirma Getirildi

“27 Mayis 2011 tarihi itibariyle esnaf ve sanatkârlarimizin asagida belirtilen bankalara olan kredi ve kredi karti borçlari yeniden yapilandirilacaktir. Buna göre: Öncelikle, borç yapilandirmasi genel olarak donuk ticari kredi borçlarini kapsamaktadir. Esnaf ve sanatkârlarimizin ayni bankaya hem kredi hem de kredi karti borcu bulunmasi halinde her iki borç da yapilandirilabilecektir. Ancak sadece kredi karti borçlari yapilandirma kapsaminda bulunmamaktadir. Borç yapilandirmasindan sadece esnaf ve sanatkârlarimiz yararlanacaktir. Dolayisiyla, yapilandirma basvurusunda bulunanlardan esnaf ve sanatkârlar siciline kayitli olduklarina dair belge istenecektir. Yapilandirma kapsamindaki borçlar, 31.10.2010 tarihi itibariyle adi geçen bankalara olan donuk ticari kredileri kapsamaktadir. Yapilandirilan borçlar için 36 aya varan vade ile taksitlendirme yapilabilecektir. Bu borçlara uygulanan faiz oranlari ise 18 aya kadar olan vadeler için merkez Bankasi avans faiz oraninin 3 puan eksigi, 18 aydan uzun vadeler için Merkez Bankasi avans faiz orani olarak belirlenmistir. Burç yapilandirmasi için basvurular 27 Mayis 2011 tarihinde baslayip, 27 Temmuz 2011 tarihinde sona erecektir” dedi.

Ticari Kredi Borç Yapilandirmasi protokolü imzalanan bankalar ise söyle;
Akbank, Denizbank, Finans Bank, HSBC Bank, Alternatif Bank, Anadolu Bank, Eurobank Tefken, Sekerbank, Tekstil Bankasi, Türk Ekonomi Bankasi, Ziraat Bankasi, Garanti Bankasi, Halk Bankasi, Is Bankasi, Vakiflar Bankasi, Yapi ve Kredi Bankasi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284