Garanti Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Karadere: “Karaman Her Yönüyle Rekabet Üstünlügüne Sahip”

Garanti Bankasi, 2002`den bu yana düzenlenen ve bu yil 11. yasini kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri`nin 84. bulusmasini ilimizde gerçeklestirdi.

 Garanti Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Karadere: “Karaman Her Yönüyle Rekabet Üstünlügüne Sahip”

 

Demosan Otel'de yapilan toplantida Karaman'in ekonomisini küresel ölçekte rekabetçi kilacak çözüm önerileri uzman konusmacilarin rehberliginde tartisildi. Dünya Gazetesi Basyazari Osman Saffet Arolat'in yönettigi etkinligin açilis konusmasini Garanti Bankasi Genel Müdür Yardimcisi Nafiz Karadere yapti.
Karadere, Karaman'in cografi konumu, ürünleri, tarihi ve kültürel hazineleriyle çesitli rekabet üstünlüklerine sahip oldugunu belirterek "Özellikle bisküvi ve meyvecilik sektörlerinin son yillarda yapilan yatirimlar neticesinde, verimlilik ve sanayi entegrasyonu konularinda büyük ilerleme kaydedildi. Öte yandan dis piyasalardan gelen yogun talepler, yeni yatirimlari ve kapasite artirimini zorunlu kiliyor. Bulusmamizin Karaman'in yol haritasini çizmesine somut katkilar saglamasini ve gelecegine yeni açilimlar getirmesini diliyorum." dedi. Açilis konusmasinin ardindan, Türkiye Gida Sanayi Isverenleri Sendikasi Baskani Necdet Buzbas, Türkiye'nin 2023 vizyonu dogrultusunda Karaman'daki bisküvi sektörünün gelecegine isik tutacak önerilerini katilimcilarla paylasti. Meyve Suyu Endüstri Dernegi Eski Baskani Alaaddin Güç, Karaman'in meyve sektörü ile ilgili görüs ve önerilerini aktardi. Alara Fidancilik Yönetim Kurulu Baskani Yavuz Taner, modern meyve üreticiligi hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Istanbul Bilgi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savas Akat ise makroekonomik veriler isiginda Karaman'in bugününü ve gelecegini inceleyen bir konusma yapti. Toplantinin son bölümünde Vali Murat Koca ve Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay kapanis ve degerlendirme konusmalarini yapmak üzere söz aldilar.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284