Hollanda’daki Hemserimizin Seracilik Alanindaki Basarisi Gurur Verici

1997 senesinin Ekim ayinda Hollanda’nin Maassluis kentinde kurulan NUNU adli sirket, her geçen gün genislemeye devam ediyor.

Hollanda’daki Hemserimizin Seracilik Alanindaki Basarisi Gurur Verici

Sebze ve çiçekçilik alaninda üretim yapmak amaciyla hemserimiz Mustafa Duyar tarafindan faaliyete baslayan NuNu BV. adli sirket, Hollanda’da yasayan vatandaslarimizin gururu olmaya devam ediyor.

Biber, patlican, çiçek basta olmak üzere salatalik v.s ürünlerin yetistirildigi alanda, toplam 9 ayri sera mevcut.
Yillar önce Çatak köyünden Hollanda’ya gelen, NuNu Sera sirketinin yönetim kurulu baskani hemserimiz Mustafa Duyar, disiplinli ve planli çalismak, basarinin anahtari oldugunu söyledi.

ISINI KENDIN TAKIP EDERSEN, BASARI KAÇINILMAZ

1983 senesinden itibaren kendisinin de seraciligin her alaninda çalistigini belirten hemserimiz Mustafa Duyar, “Bir iste muvaffak olmak için öncelikle o isi bizzat kendinizin de yapmaniz gerekir. Seraciligin her asamasi sürekli kontrol ister. Gece-gündüz, haftasonu sürekli isinizi takip etmeniz gerekir. 30 yila yakin tecrübeye sahibim. Sirketimiz bünyesinde ortalama 100 eleman çalisiyor. Gerektigi zaman baska seralara da eleman temin ediyoruz.Çalisanlarin çogunlugunu kendi vatandaslarimizin olusturdugu sirketimizde ayrica Hollandali ve Fasli da çalismaktadir.” dedi.

BASARI, BERABERINDE ÖDÜLÜ GETIRIYOR

Modern bir yapida, teknolojinin imkanlarini en iyi sekilde kullandiklarinin altini çizen atakli hemserimiz Duyar, “Bazi bölümlerimizde, insan gücüne çok fazla ihtiyaç duyulmadan üretim yapiyoruz. Zaman ve elemandan tasarruf yapmak adina böylesi bir sistem kurduk. Sirketimizin 15 yila varan geçmisinde, en ufak bir sorunu olmamistir. Bu sebepten dolayidir ki, basari grafigimizin her yil yükselmesinden örtürü belediye, ticaret odasi gibi kurumlardan ‘basari ödülleri’ aldik. Bu bizim için çok önemlidir.” ifadesini kullandi.
 

Türkiye’de ayni bransta is yapmak istediklerini sözlerine ekleyen Mustafa Duyar, konusmasini söyle tamamladi: “Buradaki sistemi Antalya’da da kurmak istedik. Fizibilite çalismasi yaptik ancak aranan sartlar tahakkuk etmedigi için simdilik tehir ettik. Seraciligi her istediginiz yerde yapmak olanaginiz yok. Bunun için ilk basta nem orani ve toprak yapisi uygun olan yerler seçilmelidir. Gönül isterki buradaki tertibati Karaman’a da kuralim ancak bu birden olmuyor.”

Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu / Rotterdam

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284