Iller Bankasi`ndan Belediyelere Kaynak

Iller Bankasi`nin yeni kaynak gelistirme atagi devam ediyor.

Iller Bankasi`ndan Belediyelere Kaynak

Çevre ve Sehircilik Bakanligi'ndan yapilan açiklamaya göre, Iller Bankasi, bundan sonraki dönemde kendi kaynagini kendisi üreterek belediyelere destek saglayacak.
Banka, bu kapsamda Istanbul Maltepe'deki Bölge Müdürlügü yerleskesi, Istanbul Tuzla ve Elazig'daki arsalari arsa satisi karsiligi gelir paylasimiyla ihaleye çikariyor. Projelerden elde edilecek gelirlerle belediyelere önemli kaynak destegi saglanacak.
Ilk olarak Istanbul Maltepe'deki 41 bin 752 metrekarelik arsa, arsa satisi karsiligi gelir paylasimiyla ihaleye çikariliyor. Imari ticaret ve konut alani olan arsa, emsal harici satilabilir alanlar, otopark ve siginak alanlarindan olusuyor.
Gelistirilecek projeyle Maltepe bölgesinin son yillardaki hizli gelisimine paralel sekilde yeni Kartal Adliye Sarayi'nin hizmete girmesiyle olusacak konut, ofis ve ticari ünite ihtiyacina cevap verecek.
Bu arsa üzerinde yapilacak tesislerle hem bölge canlanacak hem de elde edilecek satis gelirleriyle yeni kaynak elde edilecek. Banka bu arsa üzerindeki Istanbul Bölge Müdürlügü'nü Atasehir'e tasiyacak.
Yeni bölge müdürlügü binasi yesil bina konseptinde, çevreye duyarli ve modern yapiya uygun sekilde insa edilecek.
Istanbul Tuzla Merkez Mahallesi'nde, kullanilmayan ve atil durumdaki bankaya ait sosyal tesis yapilarinin bulundugu 42 bin 190 metrekarelik arsa da ihaleye çikarilarak degerlendirilecek.
Imar durumu ''tercihli turizm alani'' olan arsanin insaat alani emsal alanlarla yaklasik 38 bin metrekareyi buluyor. Denize sifir konumu ve bölgedeki marinalara yakin bir mesafede olusu da arsanin degerini yükseltiyor.
Bankanin Elazig'da bulunan 14 bin 43 metrekarelik arsasina gelir amaçli proje gelistirmeye yönelik imar çalismasi yapiliyor. ''Ticaret ve Hizmet Alanli'' imari olan arsanin insaat alani emsal alanlarla yaklasik 35 bin metrekareden olusuyor.
Kaynak: Sabah
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284