Is Gelistirme Merkezinin Protokolü Imzalandi

Karaman’a büyük bir bölümü MEVKA destekli yapilacak olan Is Gelistirme Merkezi’nin protokolü düzenlenen bir törenle imzalandi.

Is Gelistirme Merkezinin Protokolü Imzalandi

Imza törenine Karaman Valisi Murat Koca, Vali Yardimcisi Erkan Isa Erat, Belediye Baskani Kamil Ugurlu, Karamanoglu Mehmetbel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Gökmen, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mustafa Toktay, Il Emniyet Müdürü Lütfi Sönmez, Il Özel Idare Genel Sekreteri Salih Baldiz, Il Genel Meclis Baskani Mustafa Bayir, OSB Baskan Yardimcisi Süreyya Peker ile sanayiciler ve davetliler katildi. Toplantida ilk sözü alan MEVKA Genel Sekreteri Akman, "Çok önemli bir toplantida bir aradayiz. OSB’nin yürütücülügünü yaptigi is güdümlü bu projenin 1 milyon lirasini MEVKA, 333 bin lirasini da OSB verecek. Biz buna hemen baslamak istiyoruz. 2013 yili için de baska 2 milyon lira destek güdümlü bir projemiz daha olacak. Bunun da baslangiç toplantisini burada yapmis olacagiz" dedi.

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Savas Sönmezoglu ise, "KOBI'lerin açilmadan kapanmamalari için ISGEM ciddi çalismalar içerisindedir. Karaman sanayisinin farkli sektörlere ihtiyaci var. Bizim amacimiz girisimcilik ruhunu gelistirmek yeni isletmelerin açilmasina destek olmak, is fikirlerinin ticari hayata dönüstürülmesi ve yeni girisimcilerin kazandirilmasi ile birlikte teknokentin kurulmasi için alt yapiyi olusturmak istiyoruz" dedi.
Vali Murat Koca da, Karaman'in yeni girisimcilere ihtiyaci oldugunu belirterek, "Bölgemizdeki çesitliligin artmasi gerekir. Karaman'da issizlik yok, isi begenmeme var. Sanayimizin daha iyi yerlere gelmesi adina herkesin sorumluluk almasi gerekiyor. As eksik ise huzur olmaz, bunu ciddiye almaliyiz" diye konustu.
Yapilan konusmalarin ISGEM projesinin protokolü taraflar arasinda imzalandi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284