Iso Siralamasindaki Firmalar Konya’nin Ekonomik Gücünün Simgeleri

MÜSIAD Konya Sube Baskani Lütfi Simsek, ISO ikinci 500 listesinde Konya’dan 15 firmanin yer almasiyla birlikte, ISO ilk 1000 siralamasinda 24 Konyali firmanin yer almasinin sehir ekonomisinin dinamik gücünün bir göstergesi oldugunu belirtti.

Iso Siralamasindaki Firmalar Konya’nin Ekonomik Gücünün Simgeleri

Konya’nin üretim gücünün her geçen gün arttigina dikkat çeken MÜSIAD Konya Sube Baskani Lütfi Simsek, “Sehrimiz yeni yatirimlarla birlikte üretim gücünü her geçen gün arttirmakta. Son dönemde sanayi alanlarimizin gelismesi, firmalarimizin yeni yatirimlarla üretim kapasitesini arttirmasi, sehrimizin ekonomik anlamda dinamiklerinin ne kadar güçlü oldugunun bir göstergesi” dedi. Sehrimizin gelecegi açisindan lojistik merkez ve Konya Mersin arasindaki demiryolu hattinin çift yönlü olarak rehabilite edilmesinin önemine deginen Lütfi Simsek, “Konya sehir olarak Türkiye’de ilk defa tüm kurumlari ile birlikte kendine 2023 yili için 15 milyar dolarlik bir ihracat hedefi koydu. Türkiye’nin KOBI baskenti olarak görülen Konya ileriki dönemlerde hem firmalarinin büyümesi hem de ekonomisinin güçlenmesi için önemli. Bu hedef bizlerin gelecek açisindan hedeflerimizin büyüttügümüzün bir göstergesidir. Özellikle ihracat kanallarimizin artmasi ve sehrimizde üretilen ürünlerin limana, dolayisiyla dünya ile baglantisinin saglanmasi için Konya-Karaman arasi ihalesi yapilan demiryolu hattinin çift yönlü düzenlenerek, yolcu ve yük tasimaciliginin daha da hizlanmasi ve Lojistik Merkezimizin faaliyete geçmesi hemen devaminda da Karaman-Mersin demiryolu ihalesinin de eklenmesi hayati bir öneme sahiptir” seklinde konustu.
ISO ilk 1000 siralamasinda MÜSIAD Konya Subesi üyesi 16 firmanin yer aldigini vurgulayan Simsek, “Konyali firmalarimizin ISO 500’de cirolarini ve sayilarini artirarak sehrimizin yüz aklari olmalari bizi mutlu etmistir. ISO 1000 siralamasinda Konya merkezli 24 firma yayinlanmakta ancak sehrimiz merkezli ve üyemiz Muratli Karton Kagit San. dahil ettigimizde 25 firmamiz ISO 1000 siralamasinda yer aldi. 25 firmamizin 16 tanesinin MÜSIAD Konya Subesi üyesi firmalar olmasi bizlere ayrica gurur veriyor. Firmalarimizin büyümesi için var gücümüzle çalisiyoruz” dedi. MÜSIAD Konya Sube Baskani Simsek, ISO ikinci 500 siralamasinda yer alan firmalari basarilarindan dolayi tebrik etti.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284