Kara Listedekilere Kredi Destegi Verecek!

Bankalardan `kara liste`de oldugu için kentsel dönüsüm kredisi alamayan vatandaslara finansman destegini devlet verecek.

Kara Listedekilere Kredi Destegi Verecek!

Çevre ve Sehircilik Bakanligi'nin kara listedekilere özel sözlesmeyle verecegi kredienflasyona endeksli olacak.
Kamuoyunda kentsel dönüsüm projesi olarak bilinen, riskli binalarin yikilarak yenisinin yapilmasini öngören afet yasasinin finansman ayagina bir yenisi daha eklendi. Kentsel dönüsüm projesi kapsaminda bankalarla ardi ardina 'kredi anlasmasi' imzalayan Çevre ve Sehircilik Bakanligi, bankalardan kredi kullanamayan tüketiciler için de formül gelistirdi. Buna göre, kara listede oldugu için bankalardan eli bos dönen riskli yapilarin sahiplerine bakanlik, özel sözlesmelerle kredi kullandiracak. Bakanlik, kara listeye düstügü için kredi kullanamayan ancak kentsel dönüsümden yararlanmak isteyen vatandaslara yönelik hazirlanan alternatif kredi paketi hazirladi.
Bakanlik teminat alacak
Buna göre kentsel dönüsüm protokolü imzalanan bankalardan kredi alamayan riskli binanin sahibi, kredi alamadigina iliskin bir dilekçe ile Çevre ve Sehircilik Il Müdürlükleri'ne basvuruda bulunacak. Star'in haberine göre, Il müdürlükleri de basvuru sahibi ve riskli yapi ile ilgili inceleme yapacak. Inceleme sonucunda, riskli yapi sahibine 'özel hesaptan' kredi kullandirilmasi kararlastirilacak. Il müdürlügü ile vatandas arasinda bir borç sözlesmesi imzalanacak. Bakanlik, bankalarda oldugu gibi gerekli teminatlari alacak ve kullandirilacak krediye faiz isletilmeyecek. Faiz yerine krediler TÜFE'ye endeksli olacak. Kredi tutari ise konutun maliyetine ve boyutuna göre degisecek. Yetkililer kullandirilan kredilerin konutun bedelini geçemeyecegini belirttiler.
Kaynak: Haber7
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284