Karaman 2016’ya Kadar Sigorta Primi Tesviginden Yararlanacak

Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Toktay Tesvik Yasasi`nin Resmi Gazetede yayimlanarak yürürlüge girdigini, Sigorta Pirimi tesviklerini kapsayan yeni yasanin Karaman için 31 Aralik 2016`ya kadar uzatildigini açikladi.

Karaman 2016’ya Kadar Sigorta Primi Tesviginden Yararlanacak
Toktay, 52 ilde faaliyet gösteren, 10 ve üzerinde sigortali çalistiran özel sektöre ait is yerlerini kapsayacagini belirterek aralarinda Karaman'in da bulundugu 20 ilde tesvikin 31 Aralik 2016'ya kadar uzatildigini açikladi.
Toktay, “Yeni tesvik yasasi, Afyonkarahisar, Amasya, Artvin, Bartin, Çorum, Düzce, Elazig, Erzincan, Hatay, Karaman, Kastamonu, Kirikkale, Kirsehir, Kütahya, Malatya, Nevsehir, Rize, Sivas, Trabzon ve Usak'ta faaliyet gösteren is yerleri için 31 Aralik 2016'ya kadar uzatildi.
Sigorta primi isveren hissesi desteginin uygulanmasi ile ilgili islemler Sosyal Güvenlik Kurumunca ilgili mevzuat çerçevesinde yürütülecek. Yapilan kontrol ve denetimlerde, çalistirdigi kisileri sigortali olarak bildirmedigi veya bildirilen sigortalinin fiilen çalismadiginin tespit edilmesi halinde, bu isverenler, 1 yil süreyle destek unsurlarindan yararlanamayacak. Sigorta primi tesvikinden yersiz olarak faydalanildiginin tespiti halinde, yararlanilan tesvik tutari, gecikme cezasi ve zammi ile isverenden tahsil edilecek. Karar, 1 Ocak 2013'den itibaren geçerli olacak." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner284